18.02.2024., 20:48
|
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Autor medo
Isti problem imam sa suhim zrakom. Dugo sam proučavao i odlučio se da nikako ne želim ultrazvučni ovlaživač.
Kupio sam old-school ovlaživač na paru koji ždere 200-250W u radu. Ide na običnu vodu špinovaču, ispaljuje čistu sterilnu paru u zrak i sve što treba je jednom tjedno deci-dva octa da se otopi kamenac sa grijačeg elementa. Nikakve gljivice, ničega. Ona vrela para ne dozvoli da se išta tamo nakoti. Čist ko suza. Malom pomaže pogotovo kad je virozan.
S druge strane ultrazvučni drekeci ispaljuju u zrak sve kemije, minerale i mikroogranizme koji se nalaze u toj vodi. Moj Xiaomi Purifier od toga poludi gore nego kad mi zagori ulje na tavi. Onog na paru uopće ne doživljava - ofkors jer je čista sterilna para.
Ta atomizirana voda iz ultrazvučnog se kontaminira na namještaju, podu i tepisima iako ni u startu nije sterilna što zbog vode što zbog uvijek kontaminiranog isparivača i onda te bakterije i gljivice koje su orgijale na vlažnim i zmazanim površinama idu djeci u nos.
Ako ne idu u nos onda prstima to pokupe s namještaja ili s poda pa si guraju u oči i usta… 
|
Medo, jel taj de longhi jako diže temperaturu u sobi dok radi ili?
|
|
|