Citiraj:
Autor Nikky
@spiderhr
Samo za ideju i informaciju oko Print Servera, svojevremeno sam u virtualci za igru (a to znači da može i bare metal), složio Tiny Core Linux (tad je bio v12) i namjerno mu dao samo 1 GB rama i 1 GB harda,
u njemu složio Print Server za moj HP DJ 5600 (bitno da ti printer ima ok Linux podršku), i to radi sasvim pristojno.
Pošto je Tiny Core Linux specifičan, teški minimalizam, treba čitati i skužiti gotovo svaki korak šta i kako.
Puno lakše je ako već imaš neku od tih mašinica sa nekim Linux - om, samo dodaš i podesiš Sambu + CUPS ... i eto share USB printera.
|
mrzim printere i print servere

a kako sam silom prilika doma imao printer na USB kupljen u vrijeme kad...pa.... nisam znao za mrežne printere, i mrzio i njega i njegove windows xp drivere, u nekom trenutku sam ga uboo u fritzboxa.
ovaj ga je očitao, sherao, i nisam se više htio riješit tog fritza, služio je samo da mi baca wifi u sobi i da na njega bude spojen printer.
kombinacija printer + LINUX je dodatna motivacija da si propucam los cohones. ako mi ikad itko u firmi spomene linux ili printer server gađat ću ga printerom.
crtica za se nasmijat - jednom prilikom sam kolegici dao jedan stari printer jer nije imala ništa, a za ovoga je još postojala zaliha kolor tonera za idućih x godina. imao je maniju da prvi papir taj dan zgužva, ali samo prvi. i malo su zapinjala vrata od ladice s tonerima.
uvjet je bio "nemoj me nikad zvat za njega, onog trena kad me budeš zvala ga bacam kroz prozor".
i u nekom trenutku se moj šef maknuo kod nje u kancelariju, dofurao sa sobom svoj inkjet ali mu je slika sa lasera bila ljepša.
i tako zove on, prvi put sam došao i rekao da više ne zove.
drugi put kad je zvao sam došao, uzeo printer sa svim kabelima i iščupao to iz zida i drito na internu deponiju s njim.
jedno 2 mjeseca nije lik samnom razgovarao, best deal ever.