View Single Post
Staro 12.02.2024., 08:33   #708
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor pula89 Pregled postova
Možete li mi reći koji ruter daju na brzini 1000/500 (NBS)? Čuo sam da daju wifi 6 samo preko svoje infrastrukture na brzini 2000/2000.

Isplati li se više uzeti vlastiti ruter s wifi 6 (imam računala s wifi 6 i 6e) ili bušiti i provlačiti LAN kablove kroz 1-2 zida?

Pročitao sam da wifi 5 ide teoretski do 866, u realnim uvjetima 500-600, nije to malo, ali opet ostaje cca 40% brzine neiskorišteno.

Možda će trebati postaviti i MESH-eve jer se radi o višekatnici s dvorištem pa ne znam podržava li njihov ruter MESH.
Ja sam prije 4 mjeseca uzimao optiku, Telemach infrastruktura 1Gbit, i tražio sam izričito WiFi6 router i dobio Nokia G-2426G-B (nada sam se da ima 2.5Gbit port jedan, ali nema)

Koliko sam ja tada skužio montera, imaju u ponudi neki slabiji WiFi5 router, WiFi6 taj koji sam ja dobio, i još jedan jači koji ima 2.5Gbit port za 2Gbit brzinu...

Ova Nokia podržava mesh sa ostalim Nokia modelima (pretpostavljam Beacon), vidio sam u menu-u da imaju neke postavke za mesh ali nisam previše čačkao po tome pošto mi nije potreban tak da bi taj dio trebalo još istražiti.
the chosen one je offline   Reply With Quote