Citiraj:
Autor pula89
Možete li mi reći koji ruter daju na brzini 1000/500 (NBS)? Čuo sam da daju wifi 6 samo preko svoje infrastrukture na brzini 2000/2000.
Isplati li se više uzeti vlastiti ruter s wifi 6 (imam računala s wifi 6 i 6e) ili bušiti i provlačiti LAN kablove kroz 1-2 zida?
Pročitao sam da wifi 5 ide teoretski do 866, u realnim uvjetima 500-600, nije to malo, ali opet ostaje cca 40% brzine neiskorišteno.
Možda će trebati postaviti i MESH-eve jer se radi o višekatnici s dvorištem pa ne znam podržava li njihov ruter MESH.
|
Ja sam prije 4 mjeseca uzimao optiku, Telemach infrastruktura 1Gbit, i tražio sam izričito WiFi6 router i dobio
Nokia G-2426G-B (nada sam se da ima 2.5Gbit port jedan, ali nema)
Koliko sam ja tada skužio montera, imaju u ponudi neki slabiji WiFi5 router, WiFi6 taj koji sam ja dobio, i još jedan jači koji ima 2.5Gbit port za 2Gbit brzinu...
Ova Nokia podržava mesh sa ostalim Nokia modelima (pretpostavljam Beacon), vidio sam u menu-u da imaju neke postavke za mesh ali nisam previše čačkao po tome pošto mi nije potreban tak da bi taj dio trebalo još istražiti.