Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 11.02.2024., 06:40   #11723
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
mislim da veliku ulogu ima način na koji je dac implementiran u sam uređaj. neki proizvođači godinama, desetljećima surađuju u simbiozi i to na kraju obično bude odličan rezultat. nije to samo zalemit dac u pojačalo pa nek idu jedinice i nule.

@tomek
ajde napokon si i ti shvatio o čemu se radi. nadam se. svi smo ti rekli da jeftileni ne mogu ni blizu dobro zvučati kao kvalitetni poznati brendovi - naravno da je tu i cijena veća, ali zvuk je koliko para toliko muzike. do određene cijene jasno - dalje cijena ide u nebo, a zvuk samo odlikaši čuju, ali opet ... dobro je da postoje i skupe stvari.

Hehe Ma nebih isao u tom smjeru da bih rekao da cijena garantira bolji zvuk ali recimo da je ovo bio interesantan experiment Htio sam se sam uvjerit u neke stvari posto je po netu tolika hrpa dezinformacija da boli glava. I dalje se slazem da je WIIM AMP za 350 Eura (nov) s obzirom na ponudene funkcije dobar Entry Level uredaj za nekog tko zeli kupit novo i zeli imat sve u jednom uredaju no kao sto je vec napisano, vidim kombinaciju WIIM Mini (90 Eura) + rabljeno pojacalo ili kompletan sustav kao Yamaha Pianocraft puno smislenije rijesenje za "Entry Level" HI-FI. Ni meni se nije sad davalo bas 500 Eura za pojacalo da je neznam kako dobro. ALI. Rabljeni PM6007 za 340 Eura je odlican deal i u toj klasi se vec itekako osjeti razlika u zvuku u odnosu na Jamo i WIIM AMP. I da kao sto si napisao - DAC po sebi ne znaci bas nista - bitna je implementacija u sam sustav sto sam imao prilike cuti kad sam saltao vanjske DAC-ove na Jamu. U usporedbi sa SMSL SU-1 koji ima na papiru bolji AKM DAC od ovog u Marantzu - Marantz zvuci puno bolje. Cuje se prepoznatljiva AKM signatura ali je "bolje razradena".

@Medo gledao sam i Onkyo stereo pojacala/recievere ali ih bas nema puno tu gore. Onkyo nisam cuo ali PM6007 zvuci kao idelan par za Oberone. No shvacam tvoje iskustvo jer Marantz ima taj specifican zvuk koji sa zvucnicima koji nemaju toliko naglasene visoke frekvencije bi zvucao previse bass heavy. Na malim Oberonima 1 sa Marantzom nize frekvencije su profukcionirale dok sa Jamo i WIIM AMP ih nikad nije ni bilo. Sad me kopka rijesit se subwoofera i napravit upgrade na Oberon 3 .
tomek@vz je offline   Reply With Quote