View Single Post
Staro 05.03.2006., 17:15   #1
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Savjeti za "transplataciju"

Radovi još nisu ni počeli, a već trebam neke savjete .
Trenutno imam Durona 1200 i MBO Epox EP-8KTA3+PRO. Kućište je neko smartbox sa istoimenim 400W napajanjem.
Umjesto toga bih stavio Bartona 2500+ i MBO Epox EP-8RDA-3I. Napajanje i kućište ostaju dok se ne skupi lova za Antu(overture II desktop)
Malo sam gledao na koje bih potecijalne probleme mogao naletjeti prilikom "transplatacije". Evo nekih nedoumica:

1. Napajanje ploče...ova trenutna ima spojen samo onaj 10x2 konektor, dok ova nova treba i onaj manji 2x2...njega sam locirao na napajanju i pretpostavljam da to treba spojiti. Mislim da tu ne bi trebalo biti problema, ali ako netko vidi razlog zašto ovo dvoje ne bi trebalo biti spojeno, neka kaže sada ili nek zauvijek šuti

2. Rupe na kućištu(za konektore na ploči) ne odgovaraju, pretpostavljam da ću morati ukloniti taj lim sa stražnje strane kućišta i montirati ploču bez njega?

3. Cooleri...u nedoumici sam kojega staviti. Imam Glaciatech Igloo 2470 i Cooler Master Aero 7 Lite AMD CPU Cooler(sa potenciometrom). Ovaj Glaciatech se priključi samo na onaj mali molex na ploči, dok Aero ima taj molex za ploču(samo žuta žica...pretpostavljam za mjerenje brzine vrtnje) i ima poseban priključak za napajanje(onaj veliki deblji), pa pretpostavljam da bi njega trebalo spojiti na zasebni konektor napajanja. Kojega da stavim gore? Koji je tiši? Koji bolje hladi? Može li se potenciometar sa Aera spojiti na Glacia?

Za sada "samo" toliko

Al sjetit ću se ja još toga...

: cheers2
Delta S4 je offline   Reply With Quote