Pa znaš koliko siječanj ima dana.
Za pojedinačan dan znam samo jedan gdje mi je ovaj susjed sa 17,5kW proizveo 40ak kW, baš sam ga pitao dan poslije jer je taj dan bio sunčan bez ijednog oblačka pa me zanimalo jer mu je krov slične orijentacije kao moj. Ali ovaj siječanj je skoro kompletan bio sunčan kod nas.
Ovo iz prethodnog upisa mi je pokazao ovaj što ugrađuje elektrane, lokalni tip. Mislim da je i inače bolje naći "lokalca" za takav posao nego EON i slične firme, pogotovo u slučaju mogućih kvarova i sl.
Moja kuća troši oko 10k kW godišnje, ito bez grijanja sa maksimalnim korištenjem jeftinije tarife (perilice, sušilica, bojler). Bratova slično, on je prije desetak dana ugradio dizalicu topline koja troši oko 50kW dnevno, kuća +300m˛, radijatorsko grijanje ali dobro izolirana, polaz u radijatore do 40° uz sobnu temperaturu 22°. Ja vjerujem da će on sa svojom elektranom biti na nuli na godišnjoj bazi, ali kažem, idealno je orijentiran krov. Iako se provlači mantra da je na svaki krov isplativo staviti FE, po onom što sam do sada vidio kod ljudi okolo sam skeptičan za one koji ne "gledaju" na jug.