Imam problem po printeru.
- Xerox 3020, spojen žičano i bežično, nov kupljen nedavno
- Manjaro ovaj zadnji koji već je. (to nije ovaj moj ponekad upitni već je u pitanju drugo računalo u klubu, skroz čista instalacija koja služi za isključivo uredske poslove)
Pred nekoliko tjedana:
Spojim printer, otvorim cups web GUI, ondje nađe printer spojen preko kabla ali ga vidi i preko mreže i dopušta da dodam kao odvojeni uređaj. Isprintam ja jednu stranicu, bio sam oduševljen kako je cijeli setup trajao 5 minuta s raspakiranjem pritnera.
Danas:
1. stavim print i izađe uredno jedna stranica (pokušavao sam samo s dokumentima od jedne stranice)
2. stavim ponovno istu tu stranicu na print i umjesto da isprinta stranicu, isprinta log pogreške
Code:
URF ERROR - StImageInfo.ubColorSpace < 2
POSITION: 0x9c (156)
SYSTEM: h6fwsim/xl_dec
LINE: 72
VERSION: SPL 5.90 05-15-2014
ERROR CODE: 11-1114
Ovo se meni čini kao da zadatak nije dobro složen. Printao sam malo teksta iz libre office writera. BIOS je očito solidan ako nije diran deset godina
3. power on ledica počne treperiti zeleno, kada stisnem power botun počne treperiti crveno.
4. daljnje slanje zadataka na print rezultira sa nultom radnjom.
5. treperenje se prekida jedino gašenjem i ponovnim paljenjem printera nakon čega se vraćamo na korak 1.
Ponekad nakon paljenja izbaci opet log pogreške.
Prije 2. točke, ako pogledam u status bar panelu gdje KDE pokazuje što pritneri rade, za Xerox prijavljuje kako je idle.
Nakon 2. točke printer stoji busy nekoliko sekundi i onda se lijepo vrati na idle bez da isprinta.
Moji naredni korak će biti pokušaj spajanja predmetnog printera na spyware OS da probam potvrditi kako je printer OK.
Nakon toga bih htio znati ima li kakvo bolje riješenje od CUPSa, jesam li možda glup što to uopće koristim.
Prethodni printer/skener je Epson kojeg sam dva sata pokušavao instalirati mimo CUPSa, da bi nakon dodavanja u CUPS isti radio bez ikakvih problema na predmetnom računalu. Printa bez problema, i skenira bez problema, oba printera nisu baš neki pretjerano novi modeli.
Hvala unaprijed.