04.02.2024., 22:38
|
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Autor Ziiky
Msm, jasno mi je da kolega ima potrebu to obrisati, imam i ja, imamo vjv svi. Njegov slučaj je tek bezazleni prekršaj koji u budućnosti možda to niti neće biti (glasaj za sdp)
Neću sada ulaziti u taktiku policajcevog postupanja iako smatram da je nakon provjere i uvida u rehab. Prekrsaj morao ostati diskretan u tim saznanjima.
S druge strane, možda je komunikacija krenula u krivom smjeru, što je iz opisa evidentno da je, tako da, zakompliciralo se odmah u startu ...
A šta kad je riječ o ozbiljnim djelima, silovateljima, pedofilima, ubojicama, osobama sklonim nasilju, agresivnim osobama ... Mislim da policija mora znati da pred sobom ima takvu osobu ako ništa drugo, čisto iz razloga da čovjek zna kako da se postavi.
Ovdje se sipaju uglavnom krajnje subjektivni stavovi i sitni osobni interesi, međutim, gledajući to s objektivne strane i dal su ti uvidi dobri i poželjni za naše društvo u cjelini, svakako da jesu.
Istraživanja i analize pokazuju da je odnos rehabilitiranih vs recidivisti debelo na strani recidivista bez obzira bili to prekršaji ili krivična djela.
Evidencije nisu ničiji hir ... Sustav je tako podešen i za to vjv postoje razlozi i zakonske osnove
|
Najbolji i najzreliji komentar na temi.
Svaka na mjestu, svaka ti čast! 
|