Citiraj:
Autor devaa
Gravel i specka se razlikuju po dosta toga, ne samo širim gumama. Ali dobro, kolegi smo samo sugerirali da ako planira uzeti komjuterski bajk za komjut po centru, sa si dobro promisli da li želi dati 3k€ za bajk takve namjene. Jer vjerujem da će ga ostavljati po tom istom centru po kojem ga planira voziti.
Ss/fixie tak nebitno, takav bicikl gledam iskljucivo kao komjuter na rute od 10-20km to mi ne vrijedi vise od 300-500€. Bas iz tog razloga i drugog jer bih ga vjerojatno ostavljao gdje bi stigao. Na kraju dana svakom njegovo.
Tak da nema potrebe za vrijedanjem bilo koga okretanjem majke preko boga ili nazivanjem nekoga klosarom jer vozi gravel ili stogod.
|
Gravel ima nižu ramu prema sjedalu. Ali neudobno je voziti na makadamu zbog položaj ručke ako želiš držati prste na ručici kočnice i zakočiti na vrijeme.
E sada bolje razmisli, gdje sam spomenuo da
hoću kupiti sa 3k eura?

Tu si previše gurao u širinu sa subjektivnim mišljenjem i cijenom.
Ček, tvoj gravel Cube koštao 1k eura?

I koliko će koštati održavanje? I još ako nešto pukne što nije vezano u garanciji . Moje mišljenje da si previše dao za beskorisnog gravela , još vozikati samo 10-20km i držati na oku da ne maznu.

Previše soliš pamet.
Lanci i kazete SS koštaju puno manje nego sa gravelom. Trošak je smiješan.
Ja sam sa svojim full-kom vozio 40km u centru. Težak je , ripne usporavaju svaka ubrzanja i ceste su kao šmirgl papir. Nisam imao potrebe mjenjati i niti namjeravao mjenjati.
Kolega Tizchu je u pravu, nemate iskustva , još nekolilko ih fixie/ss prozvalo hipsterskim je isto vrijeđanje.