Citiraj:
Autor tomek@vz
Ekipa - s obzirom da se Jamo poceo sve cudnije ponasat - probat cu ga za "male pare" popravit ak se da - ak ne - razmisljam o alternativama. Kaj bi bilo adekvatno u rangu cca 300-500 Eura (novo il rabljeno - svejedno) da bi upario sa postojecim Dali Oberon 1 + Yamaha subom? Pokusao sam sam doc do nekog smislenog zakljucka ali cim vise citam tim manje znam sto hocu iskreno. Cisto pojacalo mi je dovoljno sa DAC-om sa barem 2 digitalna ulaza. Bitno mi je da ima dovoljno snage za sve skupa - spajao bih TV i WIIM Pro preko coax/toslink prikljucka pa je jedino sto je bitno da interni DAC bude kak spada. Cist zvuk, detaljan, ne volim prejak bas al niti prenaglasen visoki ton...vise onak...smooth mid i preljev. Sve ostalo je opcionalo. Od glazbe se slusa primarno Blues, Rock, ostalo sve manje bitno. Pokusao sam ograniciti izbor na sljedecih par modela:
1. Marantz PM6007
2. Yamaha A-S501/A-S301
3. Cambridge Audio AXR100
Alternativa je naravno da pocekam jos malo pa se isprsim za nekaj malo bolje:
1. Marantz PM7000N
2. NAD C368
3. Audiolab 6000A
No posto ne planiram mijenjat zvucnike smatram da bi bili overkill. Ako grijesim - ispravite me.
P.S.- u meduvremenu sam experimentirao sa par DAC uredaja: SMSL SU-1 (AKM) , Topping E50 (ESS) i Fosi Audio K5 Pro ESS. I iskreno ocekivao sam da ce mi se se zadnja 2 bolje dopasti s obzirom da mi se zvuk WIIM AMP-a (ESS) dopao. Nije. Zapravo nikakve razlike u zvuku u odnosu na Jamo. SMSL s druge strane - cujne razlike, sve je naglasenije - al opet - nebi davao radi toga vise od 100 Eura za zasebni DAC osim ako nema podrsku za nesto (npr. MQA) sto nekome treba.
|
nad je jako hvaljen, 315, 316, 325..ima ih po oglasniku podosta, treba se cjenkat jer su pretjerane cijene, il sa
HIFI sharka pa povećat tražilicu sa Rotelima ili jačim yamahama - tamo su cijene puno realnije