Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.02.2024., 12:37   #71825
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor bigAdvance Pregled postova
Joj ne opet vrtimo se u krug, ali evo još jednom, raspoložen sam: Kada uzmes u obzir efikasnost pretvorbe fosilnih u električno u elektranama + gubitke u prijenosu energije + el. energija iz obnovljivih izvora + efikasnost el. motora u EV-u - dobiješ ukupno gledajući zeleniji pogon od ICE-a i njegovog lanca.
Pa čak i ako držim pedalu zaljepljenu skroz dole i idem 200kmh. (karikiram ali vjerojatno nije daleko od istine)

CatKiller je u proteklih 100 strana postao valjda 50 linkova i istraživanja na tu temu.
Pored svega toga pričamo i o smanjenom zagađenju u urbanim sredinama, koje je i bitnije za zdravlje.
I pročitao sam sve te linkove ali isto tako postoje i druga istraživanja koja se diskreditiraju i nazivaju se clickbaitovima i naftnim lobijima.

Da, ev su super za urbane sredine ali to ti meni izgleda ovako https://i.redd.it/6s387dojkqvx.png

Citiraj:
To ne bi bilo niti "pošteno", niti "logično iznad svega". Nema nikakvog smisla, bacaš riječi bezveze i tvoriš nesmislene rečenice.
Kako ne? Ima itekako smisla pošto je to "zeleno vozilo" i stvarno ne znam zašto bi zeleno vozilo trebalo koristiti električnu energiju nastalu u termoelektranama na ugljen.

Ili si eko ili nisi. Eko uzgoj krumpira znači da nisi koristio ništa od pesticida, a ne samo malo pa sam i dalje eko. Pa ako se već deklariraš kao zero emission vozilo onda očekujem da je cijeli ciklus zero emission.

Citiraj:
Razumijem da vam (nam) ide na kurac virtue signalling radikalno Zelenih koji žele maknuti sva ICE vozila i grliti drveća. Ali vi radite isto to samo obratno, uništili bi sva EV vozila i kupali se u dizelu, dizel najbolji, živio dizel.
Ne bi uništio sva EV vozila. Dapače, neka se ljudi voze na kaj god žele osim ako nije ilegalno ali da mi zeleni idu na kurac idu. Smatram ih opasnošću za ekonomski sustav.

Dašta da je dizel najbolji. Osim onda kad nije.
Hamm je offline   Reply With Quote