Citiraj:
Autor 1v@n
Je li diskriminacija rehabilitiranog građanina kad ti se u stan/kuću pored doseli lik, koji je umjesto nešto trave, imao jednom prije 4 godine kod sebe…recimo, slike tuđe maloljetne djece, pa ga policija kad to primijeti u sustavu ipak pita za zdravlje i inventuru džepova?
Ili je to skroz ok s obzirom da ipak treba voditi računa o recidivistima?
|
Ma naravno, pitanje za zdravlje i preturanje džepova će nešto riješiti

Naravno da je diskriminacija. Razumijem nelagodu koju proizvodi takva osoba ali jbg to tekovina vladavine prava, da osoba koja odsluži kaznu ima pravo biti slobodan nakon odsluženja. Kom ne paše slobodno može u S. Koreju. Stvarno ne razumijem vas koji eto živite u demokraciji i vladavini prava ali bi ipak rado da se stvari ne rješavaju demokratski i prema zakonu.
Citiraj:
Autor Ziiky
S druge strane, možda je komunikacija krenula u krivom smjeru, što je iz opisa evidentno da je, tako da, zakompliciralo se odmah u startu ...
|
btw. komunikacija je otišla "u krivo" samo na način da je murjak krenuo ispitivati stvari koje ga se očito ne tiču. Ništa više. Ja nisam bio nit bahat, nit neugodan, nit odbijao suradnju, dapače bio sam iznimno ljubazan i uslužan. No situacija je postala neugodna jer je on ispao debil pa smo se smješkali i on i ja gdje se on ispričavao da, eto, pita smao zato jer provode neku akciju "mir i dobro" ali da, eto, sve je u redu, jer, eto errr errr... dolsovce je bio takav glupi neugodni razgovor jednog majmuna što se zaletio s glupim pitanjima i onda mu je bilo neugodno jer se morao vadit s glupim odgovorima za nešto što ga se ne tiče i pravdat svoje nepotrebno zadiranje u nešto što nije problem. Ja sam mirno odgovarao i postavio par protupitanja mirnim glasnom, bez imalo agresije ili neugode, i to "pa to je bio prekršaj prije 6 godina. Što ste me radi toga zaustavili?" nakon čega je on zamolio ako mogu otvorit gepek što sam i učinio bez pogovora i na kraju "koliko ja dugo ću ja biti ovako vidljiv policiji zbog tog prekršaja?" gdje je on zamuckivao o toj "mir i dobro" akciji i gledao kako da što prije ode. Vrlo miran, ne agresivan, ne ciničan razgovor.
Upravo to i jest problem: obzirom da takav sustav postoji, treba se jako paziti kako će se koristiti a ne da svaka šuša kojem se taj dan glumata šerifa ide maltretirat ljude. Razumijem potrebu sustava da ima označeno ljude koji su rizični, ali isto tako takav sustav mora biti mnogostruko zaštićen od zlouporabe onih koji mu mogu pristupati