View Single Post
Staro 31.01.2024., 16:17   #13122
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Po testovima nije. Iskreno, ako mene pitaš, nije nikad ni bio odron, samo što je bio slabiji od SD iste generacije, i nije bilo fer što su neki za istu cijenu dobili SD; ovisno gdje su na lopti.
Trenutno je, čini se, novi Exynos otrilike kao SD Gen2. Negdje malo bolji, negdje malo lošiji. Ovo je skroz moj subjektivni stav prema onome što sam pročitao jučer, proučavajući zaser sa S24 serijom iz prednarudžbe.
Evo battery drain test: https://www.youtube.com/watch?v=EFZx...AndroidAddicts

A što se tiče zagrijavanja, čini se da je to trenutno problem kod cijele S24 serije. Navodno "baterija uči".
Kako sad to izgleda, cijeli prvi batch iz prednarudžbe je beta proizvod. I EX i SD.
Ne mislim da je doslovno odron, al dovoljno je inferiorniji spram SD, praksa je to pokazala kroz dugi niz vremena izbacivanja dva SoCa, na različitim područjima širom kugle.

I dalje je SD broj jedan, po pitanju skoro pa svega, a znamo da je procesor "mozak" smartfona, kolko god se samsung trudi prikrit inferiorniji procesor, ne uspijevaju nikak, srećom.

Dal je kad exynos bio dobar? Ne znam, al gledajući recenzije unazad par flagšipa iz samsung radnje, sd je uvijek odnosio pobjedu, naravno, čovjek će sam sebe utješit riječima "ma nije to niš", "razlike su minimalne" znamo da je stvarnost drukčija, a i kako samsung nas mulja, tako i mi sebe lažemo, uz punu cijenu koju se plaća za flagšip sa exynosom a košta kao i jači brat sa snapdragonom a ovaj exy je sporiji, tko je tu u lošijem položaju, nije teško za pogodit.

Ali, ako se ovaj exy pokaže, da stoji uz bok sd-u, to će bome biti jako dobra vijest, bit će mi drago da napokon exy bude top procesor i da ovo napokon bude naučena lekcija iz ne baš bajne prošlosti a tiče se procesora.

Samsung je napredovao sa softverom i trebalo im je vremena, nadam se da će ta lijepa priča pratit i SoC segment.

U svakom slučaju, navijam za exynos.

Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 31.01.2024. u 16:22.
zvonac je offline   Reply With Quote