View Single Post
Staro 31.01.2024., 14:38   #14
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ja bi htio krenuti s Marvel temom i stripovima.

I iskreno, potrošio sam puno googlajući, nemam pojma odakle da krenem.

Što početi čitati, gdje kupiti itd.?
Ja sam tu jako tanak. Klasične superjunačke stripove baš i ne volim.
Do sada sam pročitao par komada i mogu dat svoj subjektivni sud.

Imaš od Fibre Oko Sokolovo (Hawkeye), ovo je totalno fora strip od nekih 500injak strana. Radi se o tome kako Clint provodi vrijeme kada nije u Avengersima i humorističan je. Isto tako uči i trenira i Kate, svoju nasljednicu na mjestu Hawkeye-a. Mislim da je snimljena i neka serija na ovu temu. Ovo mi se svijedlo baš zbog toga što nije klasični superherojski strip.

Starac Logan od mislim ČK je odličan. Tu ima svega od Hulk hillybilly inbreda do svašta nečega. Baš super i kratak strip od mislim 150ak strana, onako tarantinovski. Dosta drugačiji od istoimenog filma tj mislim da se film zvao samo Logan. BTW i film je odličan.

Već sam spomenuo Punisher MAX iliti Tarantinovski Punisher začinjen tonom nasilja i humora. Imaš Fibrin opus u 7 knjiga. Unutra je više priča.

Deadpul sam probao 3 komada koje je izdao Darkwood i blago rečeno se razočarao. Film mi je super, ovo nije, humor ni blizu. Ali to je bilo samnom, puno ljudi se ovo svidjelo, imaš Mrtve Predsjednike i možda još koji u izdanju CRŠ-a kod nas.

To ti je od mene.

A nevezano za ovo, zab sam preporučiti jedan od stripova koji me primio i nisam mogao stat dok nisam sve pročitao, odmah našao skenove i svega ostaloga vezanog uz serijal i sve slistio.
Lazarus Grega Rucke je ludilo od stripa, nije još gotov i rade ga užasno sporo. Fibra je izdala prve 3 knjige i za sada su u planu još dvije, osim ako se Rucka ne predomisli.

Budućnost, svijetom vladaju bogate obitelji/korporacije. Ljudi se ne smatraju ni građanima nego ajmo reći svojevrsnim robovima. Svaka od tih kuća ima nešto, da li neku tehnologiju ili resurse i slično. Međusobni odnosi su puno napetiji nego trenutni u svijetu, a mi pratimo naravno obitelj koja vlada između ostalog Sj Amerikom. Samo ime stripa je po obiteljskim glavnim ratnicima koji su genetski modificirani...Carlyle je obitelj koja je ovo izmislila i tu imaju najveću prednost, a mi pratimo radnju većinom iz perspektive Forever Carlyle koja je ujedno i Lazarus dotične obitelji.
Meni je ovo jedan od naj stripova koje sam čitao u zadnje vrijeme, apsolutno ludilo.

Evo jedna slija samo, nije spojler, ovo je mislim prvih 10ak strana prve knjige: