View Single Post
Staro 31.01.2024., 10:13   #472
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Bub0 Pregled postova
Situacija sa driverima barem kod mene trenutno je perfektna.
Dakle na prijašnjoj konfi sam imao konstantna rušenja, gaming i yt, te generalno surfanje internetom i korištenje računala.
Probao svakakve kerefeke sa driverima, pro verziju drivera, ddu sa internet konekcijom, bez itd.
Jedan dan bi radilo sve kako treba, jedan dan računalo bi bilo neupotrebljivo.
Odlučio se za promjenu konfe, iz drugih nekih razloga, rekao ajde zamjenit ću i grafu sa vremenom.
Dakle nakon promjene matične, procesora i radne memorije, fresh instalacije windowsa, da napomenem i prije je bio fresh install, pc radi bez ikakvih problema.
Instalirao drivere, ostavio sve na default osim nekih postavki za digital vibrance i to je to.
Kod mene situacije perfektna, perfomanse u igrama koje ja igram odlične. Nikakav stuttering, loš frame pacing i ostalo.
Jel to bilo do nekompatibilnosti ploče ili nečega drugog, ne znam. Jer je stara ploča bila b450 i ryzen 5 2600. Jel bilo nešto do drugog hardvera ne znam, ali sada je situacija odlična.
Ne mogu reći da odmah preporučam AMD i da je sve super jer ljudi i dalje imaju probleme, ali definitivno ću za iduću kupnju možda opet pogledati AMD karticu. Jer vidim i da kolege na forumu nemaju baš previše problema sa AMD grafikama u zadnje vrijeme.

Jesi na staroj konfi što čačkao po RAMu, latencije, frekvencija i slično?

Ja čitam stalno o nekim nestabilnostima na C6H, ekipa prijavljuje doslovno svakakve probleme, ali svima je jedno zajedničko. Prčkaju po RAMu i zatežu latencije i slično na max valjda da se samo boota u win. Ja nikada nikakvih problema. Malo sam samo dignu frekvenciju RAMa, latencije nisu išle. Istetstirao muški sa memetestom i sve 5.