Citiraj:
Autor BlackDwarf
Da li mora biti otvoren port za plex koji se vrti na synology?
Imam situaciju da ne mogu otvoriti port na routeru.
|
definiraj kako ne mozes otvoriti port na routeru?
mozes napraviti port forwarding na routeru, ja imam double nat jer imam ulazni router od ISPa, pa onda asus router jer ima gigabitne portove za razliku od ISPevog. na oba konfigurirao port forwarding za jedan random port prema synologyevom 5001, a drugi port prema plex portu.
ako ti to ne funkcionira, najlakse ti je setupirati tailscale i radit ce ti bez beda, besplatno mislim imas 5 uredjaja. cak i ako imas CGNAT od ispa na svojoj public adresi funkcionira bez problema. meni na Plexu pise da nije dostupan za remote access, a gledam filmove i serije gdje god hocu kad putujem.
uz to, za ove komentare da placanje plexa ne vrijedi. Ovisno sta ti treba. Kad platis imas hardwaresko transkodiranje omoguceno, imas Skip Intro foru, dodatne opcije u konfiguracijama koje mi olaksavaju zivot. uz to, platio sam ga 90eura na lifetime plex pass i miran sa svime. uz to dopusta i download filmova, serija na tvoj mobilni klijent kao sto netflix radi.
Istina da se moze to i manualno odradjivati sa android uredjajima, ali ovo je puno elegantnije rijesenje.
Moram priznati nakon sto sam inicijalno setapirao svoj Synology, sve ga vise i vise krcam containerima i raznim servisima. top uredjaj koji je istina skuplji od sume samih komponenti koje su u njemu, ali jednostavnost koristenja i minimalna potrosnja struje je najveci razlog zasto nisam isao na custom box sa xpenologyem.