View Single Post
Staro 24.01.2024., 20:13   #16
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Kruno M Pregled postova
@Lewis

Ovako na brzinu, imam unifi u6 lite, recimo uzmem unifi express. Express se onda ponasa kao key conteoller?

Adoptam u njega u6 lite? Maknem mikrotika kao router i express dize pppoe konekciju i prst u uho?

E sad synolog mi vrti controller, valjda se moze iz njega izvesti postavke i uvesti u express?
Neznam kako je kod self hostanja ali ako mozes exportati config (iz hardware unifia moze) onda bi trebao samo importati na unifi kontroleru kad ga dodas.. Pogledaj na YT jako ide migracija u tvom slycaju. Sa UniFiem to nema beda, naci ces desetke videa za sve opcije...

Meni UDM SE radi tjedno backup configsa pa je tranzicija seamless.
Ja imam UCK Gen2 jedan za prodat ali ako ti treba samo netwotk (UCJ key radi i security/kamere/UID...) moguce da ti je taj express sasvim dovoljan. Provjeri samo koliko uredjaja dopusta posto je to vise home kontroler nego nesto ozbiljnije

Sto se tice stabilnosti i sustava moje radi stvarno super (doduse ja sam na skupljim strojevima i enterprise switchevima i jacim wifi6 APovima) od prvog dana. A zanimljivo mi je sto su u zadnjih godinu dana dodali hrpu novih funkcija ( i podrsku za par VPNova) i svasta tj. nije samo hardware firmware i zakrpe nego konstantno stizu nove funkcije...
Svaki tjedan ima nekoliko beta i mjesecno po par RCa te obda i final buildovi. Firum im je isto iznimno aktivan ..