View Single Post
Staro 24.01.2024., 19:57   #15
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Unifi network j(iz njega je screengrab) je daleko bolji i napredniji od unazad 5-6 godina tako da moguce tu lezi razlika o kojoj pricamo. Puno vise funkcija i setupa ima danas (nije savrseno ali puno puno bolje) i daleko je vise user friendly (ono sto OP trazi) nego Mikrotik a reko bi i Asus ( imam i Rog AX11000GT).

U cijenu ne ulazim (svako bira za svoje pare ) ali meni je UNiFi preporod nakon HPa i Asusa sto switchewi sto reuteri i APovi...

nama su ti, pred jedno 3 godine, bez da sad idem previše u detaljno - ponudili da nam cjelokupan mrežni sustav "unificiraju" i zamijene sa unifi-jem. radilo se o zamjeni više stotina uređaja, kompletnom zamjenom aktivne opreme, održavanjem i 24h SLA-om.

jedini plus te priče je bila riječ unificirano.

od onda sam se ja izgubio od tamo

to je moj unifi experience.

za po doma, kombinacija mikrotik/openwrt za ruting i tplink/aruba za wifi je dosad bila rock solid. a košta neizmjerno manje od unifi ekosustava, i najbolje - zamjenjiva je trenutačno za 50eura plafon. dapače, imam rezervu i to živu - glavni router ima bekap router koji uskoči u 2 minute ako je prvi nedostupan, sa duplim napajanjima ako jedan rikne preuzme drugi. i to je sve skupa koštalo MANJE od bilokojeg unifi switcha (ne routera; switcha). a ako mi se gleda statistika - imam kompletnu živu shemu mreže sa realtime online/offline zonama i realtime bandwidthom bilo koje točke.
jp_rv je offline   Reply With Quote