View Single Post
Staro 24.01.2024., 12:19   #2
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor VandaL.pr! Pregled postova
Neznam kako postaviti naziv teme,

ali, ukratko, treba mi nešto da mogu upravljati svim uređajima na mreži, ograničiti brzinu interneta i eventualno isključiti internet, a ja sam tudum u moru svih tih uređaja, i sve sto imam sam slozio iz hobija.

Imamo hibridni t-com priključak, sa maxtvom, brzina preko žice cca 35-36 Mbit max, a puno uređaja koji pristupaju netu, mobiteli, tableti, TV-i, Unraid server sa više VM-ova, PC, laptop i 3 PoE kamere.
Sad, ako se dogodi da neki od uređaja odluči skinuti update, ili neko od ukućana treba skinuti nešto brzina uspori i moj glavni komp doslovno je neupotrebljiv, sinoc sam skoro počupao sve kabele iz ormara!!!

Meni je na prvu misao palo nešto od Ubiquitija, tipa uzmem USW-Pro-24 ili USW-16-POE i stavim ga iza t-com rutera i dali bi on mogao upravljati svim uređajima kako sam ja zamislio?
Ili ima neki drugog proizvođaća da ima user frendly interface a da nije skup?

Od opreme trenutno koristim:
T-Com hibrid DN9245X6-10, (zbog hibrida nemogu bridge mode)
RT-N18U, RT-AC66U B1 i Archer AX20 u AP modu po kući za WiFi i pokoji LAN kabel.
U ormaru su TL-SG108PE V1 i Cisco SF302-08 switchevi,
10 portova je zauzeto ali biti ce jos barem 3 kad završim po kući sve, tako ga gledam min 16 portni switch.
Ubiquiti ti je tu kompletno user friendly rješenje. Potencijalno ne najjeftiniji ali ubiquiti se igra izmedju business i advance home use pa uzmi u obzir da za home dobivaš jako puno.

Problem bridga je kompliciran. Potencijalno se da riješiti preko dmz tako da apsolutno sve proslijedis na ubnt router. Ubiquiti router tada nije na javnoj adresi nego unutra što je moguće limitirajuci faktor za neke usluge ali ok možda ih ni nećeš koristiti.

P. S. U ubiquiti svijetu teško je imati cjelovito rješenje bez routera od njih.

Sent using Tapatalk
mann je offline   Reply With Quote