Mene brine sto ide u krivom smjeru i zeli ustediti na ocima, a prvi put gleda/radi naocale.
Meni je recimo drago sto sam prvi put platio punu cijenu za sve jer sam slusao savjete opticara i imao priliku sve probati prije kupovine. Kasnije s vremenom znas sto zelis i saznas kako proci jeftinije, a da se ne zajebes sa:
- losim okvirima (lose sarke koje se stalno raspadaju, plasticni okviri koje treba grijati da ugradis lece i to mozes napraviti jednom jer kasnije riskiras pucanje okvira, metalni okviri koji te mozda zuljaju iza uha, stopice na nosu isto ne pasu svima iste),
- nepoznatim staklima (kupovanje stakala napamet bez da si ista prije toga probao, makar da znas sto zelis ili ne zelis od sljedece kupovine. Mojoj zeni se blue light filter duuugo nije svidjao. Mene je ubijao prelazak na hoya blue control jer sam po nocnoj voznji imao plave tocke/lens flare od nadolazecih auta i to me mjesecima smetalo. To moja prosla stakla nisu imala. To nisam mogao ispitati ni u optici kod kupovine. Ja sam se na kraju naviknuo nakon par mjeseci, zena nakon nesto duze vremena)
Ukratko, nisam siguran je li najpametnije prvi put traziti najjeftinije. S druge strane, jedine oci o kojima se brinem su moje tako da, ovo je samo moj osobni stav i iskustvo, nista vise od toga