Citiraj:
Autor borisko
Znam da bi svi htjeli imati 1 klimu i platiti 1 instalaciju umjesto 2 klime i 2 instalacije, ali jedna klima po sobi je što se tiče grijanja jedino koliko-toliko prihvatljivo rješenje (ne i idealno), ali sve opet ovisi o izolaciji, okolnim stanovima, vanjskoj temp, itd...
|
Isto kao kad bi jednim velikim radijatorom od 3-4 kW htio zagrijati drugu prostoriju, neće ići.

Ili pak kamin/peć na kruta goriva, imam jedan od 11 kW, kad ga naložim na full, u dnevnoj je min 35°C, a u susjednoj sobi jedva 25°C i to tek nakon par sati. Grijaće tijelo jednostavno mora biti u svakoj prostoriji, manje je vlage i generalno bolji ugođaj u cijelom objektu.
Što se tiče klima, dalje od Mitsubishija, ne samo jer ja imam problema, puno ih ima i po EU, USA, AU koji se žale na Mitsubishi heat pumps (prevedeno klime). Ono što moram naglasiti je da moja kuća ima jako lošu izolaciju i kad joj se grije, grije odlično i malo troši obzirom na sve. Onda par dana kasnije sve ode u klinac, vani isti uvjeti, a ona jedva grije i cucla 30% više struje. U posljednjih par godina se Mitsubishi očito jako srozao kvalitetom.
Citiraj:
Autor xlr
Kod nas ove zime nije bilo nekih minusa, ajmo reci da kruzi blizu nule u nocnim satima, ali je velika vlaga i bude mraza vani. Ove godine nisam jos dozivio defrost, a u stanu od 50ak m2 imamo neku Gree Lomo Economic 3.2kW iz 2015te i drzi se bolje nego sam se nadao kad smo uselili. Grije do ~23h pa se opet upali oko 5 ujutro.
|
Temp između 0-10°C i magla mi ubije klimu, 40 min grije, 20 min u defrostu.