View Single Post
Staro 23.01.2024., 11:14   #3359
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ne, jer nije ni blizu sličan prekršaj
Kakve veze ima sličnost s ičime? Postoji samo zločin i kazna. Detalji kakav je zločin su nebitni ako je kazna izdržana. Tome kazna i služi: kao mjera za nadoknadu pravde učinjene zločinom. Nakon što je kazna izdržana, više nitko nema pravo dodatno kažnjavati osobu koja je odslužila kaznu. To pravilo vrijedi bez obzira na tip počinjenog zločina i to je civilizacijska tekovina, pogotovo zapadne civilizacije kojoj mi pripadamo. Kom to ne paše slobodno neko odseli iz ove države među one što se još uvijek kamenuju jer očito ne poštuje principe na kojima počiva ova država
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Znači čovjek zaustavi ubojicu koji je odslužio svoje ili nekog opakog nasilnika i sustav ga ne bi trebao upozoriti na njegove ranije prekršaje? Ako zbog ničeg drugoga zato da policijski službenik postupi s povećanim oprezom?

Ajmo se ne praviti pametni kao da poznajemo policiju i njihov posao pa znamo što i kako treba.
još bolje, neka ga ustrijeli odmah na licu mjesta bez da ga išta pita jer ovaj što je odslužio očito više nije čovjek
ma najbolje bi bilo da se to rješava odmah u startu: kamenovanje na licu mjesta od trenutno zateknute raje i tako ćemo uštedjet i na policiji, i na sudstvu a posljedično i na rehabilitaciji i vođenju dosjea i evidencija, a narod će bit veseo jer će moć iskalit svoje frustracije

Inače za sve vas Kim Jong Un-ove što tako lako osuđujete, evo vam lekcija iz demokracije: Rješenje o rehabilitaciji

Nakon rehabilitacije počinitelj kaznenih djela ima pravo nijekati prijašnju osuđivanost i uživa ista prava i slobode kao neosuđivane osobe

Vremenski rok nastupanja rehabilitacije po sili zakona

Pod uvjetom da niste osuđeni za novo kazneno djelo, rehabilitacija vam nastupa nakon proteka:
  • 20 godina od dana izdržane, zastarjele ili oproštene kazne kod osude na kaznu dugotrajnog zatvora
  • 15 godina od dana izdržane, zastarjele ili oproštene kazne kod osude na kaznu zatvora od 10 godina ili težu kaznu
  • 10 godina od dana izdržane, zastarjele ili oproštene kazne kod osude na kaznu zatvora od tri godine ili težu kaznu
  • 5 godina od dana izdržane, zastarjele ili oproštene kazne kod osude na kaznu zatvora od jedne godine ili teže kazne te kazne maloljetničkog zatvora
  • 3 godine od dana izdržane, zastarjele ili oproštene kazne kod osude na kaznu zatvora do jedne godine, od dana plaćanja novčane kazne, od dana isteka roka provjeravanja kod uvjetne osude, od dana izvršenja rada za opće dobro i od dana pravomoćnosti odluke o oslobođenju od kazne
Evo konkretno za moj slučaj, zadnja točka, moj grijeh je istekao po sili zakona nakon tri godine od plaćanja novčane kazne. To jasno potvrđuje da onaj murjak što me zaustavio ne zaslužuje raditi taj posao jer jasno krši zakon.

Inače, poučen novim informacijama, tražit ću rješenje o rehabilitaciji (čitaj: brisanje iz dosjea) pa da vidim slijedećeg pametnjakovića koji će me išta pitat igdje o mom besprijekorno čistom dosjeu

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 23.01.2024. u 11:34.
telefunken je offline   Reply With Quote