View Single Post
Staro 23.01.2024., 08:51   #3352
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
i ja mislim da svatko tko dobije prometni prekršaj zbog povećanja brzine isto treba biti etiketiran zauvijek. Nikad ne znaš kad će takav opet stisnut gas i možda ubit nekog na cesti. Odlična ti logika, zar ne?
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ne, ne treba. Ako si "pao" sa jointom kad si imao 18. godina to ne znači ništa tj. ne bi trebalo značiti ništa par godina kasnije.

U trenutku kada platim kaznu to bi trebalo biti to. Zastara, brisanje nakon zakonskih koliko već godina i bok.

Nema me tko kaj prozivati par godina kasnije znate vidim da ste vi imali join..da i kaj?

Prekršaji = brisanje i zastara. Krivično/kriminalne radnje = etiketiranje, iako nije opet sve isto.

Nije isto ubiti/silovati/osakatiti nekoga ili po noći opljačkati kiosk ili pak kao moj bivši gradonačelnik ukrastio radio iz automobila.
Ne, jer nije ni blizu sličan prekršaj. Ali, ako ti kao mladić od 23 godine, puhneš nešto alkohola i zaustavi te policija s tipa 40-50 preko ograničenja, stvarno nisam za to da se i to briše nakon godine/dvije. Jer nije isto ako imaš 15 preko ograničenja i besprijekoran karton i/ili imaš s 22 godine prekršaj za zatvor.

Isto tako, ne očekujem da ako "padneš s đointom" se prema tebi postupa drugačije u budućnosti (tu dolazi ono gore "policija radi svoj posao"). Da, imaš zapisnik, gdje piše da si prije xy godina pao s jointom. To može služiti samo kao dosje da, jednog dana ako padneš ponovo s nečim više, imaš već evidenciju da si već imao posla s narkoticima prije.

Zapisnik i drugačiji tretman policijskog službenika su dvije odvojene stvari. Ne očekujem, niti podržavam da te zaustavi netko u prometu nakon xy godina, uzme osobnu i vozačku, provuće kroz skener i gore piše "pao s jointom" prije xy godina i odmah da te se tretira drugačije. Ne bi se čudio da je tako, ali stvarno ne bi trebalo biti tako.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 23.01.2024. u 09:09.
Mommistake je offline   Reply With Quote