Citiraj:
Autor telefunken
i ja mislim da svatko tko dobije prometni prekršaj zbog povećanja brzine isto treba biti etiketiran zauvijek. Nikad ne znaš kad će takav opet stisnut gas i možda ubit nekog na cesti. Odlična ti logika, zar ne?
|
Citiraj:
Autor Hamm
Ne, ne treba.  Ako si "pao" sa jointom kad si imao 18. godina to ne znači ništa tj. ne bi trebalo značiti ništa par godina kasnije.
U trenutku kada platim kaznu to bi trebalo biti to. Zastara, brisanje nakon zakonskih koliko već godina i bok.
Nema me tko kaj prozivati par godina kasnije znate vidim da ste vi imali join..da i kaj?
Prekršaji = brisanje i zastara. Krivično/kriminalne radnje = etiketiranje, iako nije opet sve isto.
Nije isto ubiti/silovati/osakatiti nekoga ili po noći opljačkati kiosk ili pak kao moj bivši gradonačelnik ukrastio radio iz automobila. 
|
Ne, jer nije ni blizu sličan prekršaj. Ali, ako ti kao mladić od 23 godine, puhneš nešto alkohola i zaustavi te policija s tipa 40-50 preko ograničenja, stvarno nisam za to da se i to briše nakon godine/dvije. Jer nije isto ako imaš 15 preko ograničenja i besprijekoran karton i/ili imaš s 22 godine prekršaj za zatvor.
Isto tako, ne očekujem da ako "padneš s đointom" se prema tebi postupa drugačije u budućnosti (tu dolazi ono gore "policija radi svoj posao"). Da, imaš zapisnik, gdje piše da si prije xy godina pao s jointom. To može služiti samo kao dosje da, jednog dana ako padneš ponovo s nečim više, imaš već evidenciju da si već imao posla s narkoticima prije.
Zapisnik i drugačiji tretman policijskog službenika su dvije odvojene stvari. Ne očekujem, niti podržavam da te zaustavi netko u prometu nakon xy godina, uzme osobnu i vozačku, provuće kroz skener i gore piše "pao s jointom" prije xy godina i odmah da te se tretira drugačije. Ne bi se čudio da je tako, ali stvarno ne bi trebalo biti tako.