Evo ekipa, konačno je i meni neisplativo crkla od staraca naslijeđena Gorenje perilica rublja ( u narodu poznata kao veš-mašina) i vrijeme je da se kupi nešto novo. Kako realno nemam pojma ništa previše o tim strojevima, znam samo da ne bi Gorenje jer imamo nekoliko njihovih aparata i stalno im je neki drek, a popravak je uvijek dovoljno skup, a opet ne previše skup da se isplati kupit novo... i tako već godinama. Čak se Gorenje perilica suđa 3 puta pokvarila u garanciji, a i toliko puta poslije garancije..ali to sam sam servisirao, a dijelovi (pre)skupi.
Uglavnom,od ostalog pojma nemam što uzet, Bosch i Miele su kao najskuplje i najbolje opcije, ali ne znam koji model. Od ostalih Samsung, LG, Haier... ne znam ništa, niti koliko su skupi popravci niti kakve su garancije, a još ponajmanje servisi (iako je ovo zadnje ustvari jako bitno). A nisam ni novčano previše ograničen, pa je tim gore jer izbor izgleda beskonačan
Dakle, zahtjevi i pitanja:
- Budući da su malo zabrljali sa pozicijom odvodnog sifona kad se uređivao stan(a sumnjam da ću to uspijet modificirat da mi stane puna dubina perilice), treba mi plitka perilica tj. slim model (idealno bi bilo da je 450mm duboka u tijelu, ali moglo bi proći i do nekih 500-520mm). Trebao bih preporuku za neku takvu perilicu. Realno, mogu kupit i Bosch i Miele. Ali nisam našao da imaju slim modele?
- Da li je moguće napravit vertikalni stack mašina-sušilica tj. da li kod ijednog proizvođača postoji takav sistem sa slim varijantama perilice i sušilice? Nisam našao informaciju, a htio bih ako je moguće uzeti i sušilicu jer na jesen imam problem sa sušenjem robe tj. velikom vlagom posvuda pa se sporo suši i vani i u kući. Ako je moguće, može li normalna sušilica iznad slim mašine sa adapterom nekakvim, ili obje moraju bit slim?
- Ako se može napravit stack, molim prekopuku za sušilicu. Ako mora bit slim, tj. ako postoji slim sušilica, molim preporuku/link i na takav model

- Ako nije moguće uzet odvojeno sušilicu, molim i preporuku za kombo perilica-sušilica, slim model. Iako nisam siguran da bi išli na tu varijantu, imali smo davno u rentanom stanju kombo Candy i puno toga se nije moglo sušit u njoj + grijala je kupaonicu k'o luda. Postoji li kombo perilica-sušilica, a da je sa toplinskom pumpom? Čitam da rade na nižoj temp, manje gužvaju i uništavaju robu i manje zagrijavaju prostoriju u kojoj se nalaze?
- EDIT dodatno pitanje: Koga zvat za odvoz stare perilice i da li i dalje imamo debilane od dostave koje ne furaju kabaste stvari kao što je perilica na 2. kat tj. da li to treba posebno tražiti, da je ne bi ostavili na cesti u garaži?
Eto, toliko od pitanja i zahtjeva pa molim neku konstruktivnu preporuku i savjet. Da više ni ja ne budem totalni neznalica kad su veš-mašine u pitanju