Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.01.2024., 14:48   #71686
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Tokom ljeta si kupio gume i bile su okej, a sad zimi nisi zadovoljan njima na snijegu, bljuzgi i dok su minusi.

Daj nam reci bar jesu li zimske, ljetne ili cjelogodišnje?
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Da, buljaka je napisao, a to je i u originalnom postu moglo pisati, zato sam i pitao.

Sve 5, ali čemu vrijeđanje me zanima.
U postu je falila informacija, pitao sam je, odmah vrijeđanje.

Ne vrijeđam se lako, niti me ovo dira, samo me zanima koji je povod, ako je on taj koji informacije nije sve napisao

I oh, čudnog li čuda, cjelogodišnje nisu dobre poput zimskih na snijegu

O čem pričamo
Ako već želiš da diskutuješ o nečemu onda je na tebi da se prvo informišeš o datoj temi. Napisan je tačan model gume o kojoj sam pisao. Šta to od informacija nedostaje?

Problem je u tome što je ta guma po testovima bila vrhunska, čak i po snijegu, i to u poređenju sa čisto zimskim gumama (modelima koje sam do tada vozio). I to ne samo na jednom testu nego na gotovo svim na kojima se pojavila.

Moje iskustvo se ne poklapa sa onim što ej u testu napisano.
Baš kako je neko ranije napisao, problem je u kružnom toku (dolazi do podupravljanja na jako malim brzinama), kretanju čak i na ravnom ako je temperatura niska a podloga vlažna (i sa minimalno gasa zna da prokliže i da aktivira ESP). Na snijegu i bljuzgavom teresnu se ponaša loše, nema gripa.