View Single Post
Staro 22.01.2024., 11:23   #3309
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Mislim da ova rasprava uopće nema smisla, jer pričamo o dvije različite stvari. Osoba koja ne pristane dati osobnu ili vozačku kada ih zaustavi policija, neću biti grub, nema pojma što radi... Ali nadam se da ovdje ne pričamo o tome...

Ako policija bude radila svoj posao kako treba, imala respekta prema meni i prema mojoj personi (moj posao, moja situacija, moj kriminalni karton itd.), nemam problema izaći u susret i pomoći koliko god mogu. Isto tako ja ima respekt prema njima, nisu svi isti, netko ima loš dan, netko ima problema kod kuće, ali to ne treba utjecati na posao. Ne pričamo tu o redovnoj rutinskoj provjeri, alkohol, vozačka, ne pada mi na pamet da ne surađujem s njima kod toga.

Ali, ako u startu krene nizbrdo, ja se okrećem drugoj strani i isto tako ću postupati kao što oni postupaju.

Jednom su mi zabunom na koncertu savili ruku i bacili me na pod jer su me zamjenili za momka kojeg osobno znam (da, slični smo), koji je od prije imao problema s policijom.
Ja sam doslovno s ženom bio na koncertu Majki, ne pušim, imao sam 0.5l flašu vode u ruci.
Od jednom kaos oko mene, nemaš pravo glasa, ne znaš što se dešava, žena se plače, ja šokiran.
Na kraju uzeli osobnu na silu, vidjeli da imaju krivog, digli me, vratili osobnu, ispričali se i otišli. Šteta što sam tada imao oko 20 godina pa se nisam našao, danas, 15 godina kasnije gadno bi to završilo.
Pokvarili mi koncert, pokvarili mi vikend, uplašili ženu, gledalo me jedno 30 ljudi oko mene kao glavnog krimilanca, dan danas kad se sjetim me jeza hvata.
Čemu?

Zato kažem, uvijek sam za suradnju i ako mogu bilo kako pomoći, tu sam.

Ali ako me zaustavi policija, krene ženi kopati po osobnim stvarima bez ijedne sumnje, tu suradnja prestaje. Nije čak ni problem što kopaju, problem je na koji način su mi pristupili, sve što ja imam za reći, oni mene prekidaju odmah u pola rečenice, "Gospodine, molim vas da se odmaknete od auta...", "Gospodine, zato jer sam ja tako rekao..." i takve fore.
Pita me gdje putujemo, ja kažem na Vir na GO. On me pitam, da li planiramo malo stati na Zrću prije Vira i nešto prodati?
Vjerujem da nije bilo random, vjerujem da su možda nekoga tražili, ali takav pristup, ne dozvoljavam. Uzmi mi osobnu, pogledaj da li sam IKADA bio kažnjavan za IŠTA u životu, i ti mene na temelju čega točno omalovažavaš i sramotiš?

I koliko čujem, sve je gore unutar MUP-a. Fali ljudi, plaće nikakve, spustili prag za upad u MUP do minimuma, sve što dolazi, jedno gore od drugog i jebiga, što očekivati drugo...

Kada čujem "Jer sam ja tako rekao...", zatvaraju se rulete, nema više suradnje...

Da budemo na čistom, pričam o izoliranim negativnim slučajevima, ne pričam o svima i o svakom slučaju.

Živio sam u SLO 3 godine, tamo su me u 3 godine zaustavili, provjeravali, zaustavljali s rotirkama sigurno 10-tak puta (u 3 godine).
U RH doslovno 5 puta u 15 godina.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 22.01.2024. u 11:36.
Mommistake je offline   Reply With Quote