View Single Post
Staro 22.01.2024., 09:13   #3302
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Imam svakih par mjeseci neki kontakt s policijom. Nikad mi nije palo na pamet ispitivati zasto me zaustavio, njegov brzoj znacke, odbijati pregled gepeka itd.
Doduse nikad me nisu to ni trazili osim klasicne provjere imam li dodatnu opremu. I ovog slucaja.

Jednom sam imao putnika u autu koji mi je u trenu kad su nas zaustavili rekao nesto slicno kao kolega prije. Da je imao problema s zabranjenim stvarima i da ce nas mozda pretrest. Pitali su me smiju li pogledati u gepek. Ja sam ga otvorio pokazao mu laptope, neke prospekte, reklame i sve objasnio sta je u kojoj torbi ili kutiji. Nije trajalo duze od 30 sekundi do minutu. Meni su rekli da se vratim u auto a njega su jos 2-3 minute nesto ispitivali. na kraju su nas pustili. Trajalo je mozda 7-8 minuta sve skupa.

Da sam se nesto inatio vjerojatno bi docekao jutro tamo jer smo se vracali s nekog eventa i bilo je vec 22-23 sata.

Jednom me u borovju pod rotirkama zaustavljao citroen c5 civilni. Na jednom krizanju manjem je doletio iza mene i upalio rotirke. Mislio sam da se nekud zuri i upalio desni zmigavac i povukao se uz rub ceste da me obide. U retrovizor sam vidio da mi blica i pokazuje rukom da parkiram lijevo na parking. To sam i napravio. Izasli su iz auta i dvije mrge svako sa svoje strane auta prisli. Trazili osobnu mene i cure. Tek onda su trazili vozacku. Dao sam im. Pitali su kud idem. Vratili su se u auto i za minutu vratili papire i rekli dovidenja ugodan dan. Cudno al ocito su nekoga trazili. ili sam im bio sumnjiv.

Nedavno vozim oko 2-3 ujutro iz zga za sisak. I na selskom polju prije siska vidim civilni ford focus parkiran dosta daleko od ceste. I kad sam prosao kraj njih on je velikom brzinom mene sustigao i vozi se iza mene. Kazem starom gle sad ovo je policija budu nas zaustavili. Dolazimo na ravnicu i ogranicenje je 80. Ja lagano taman 80. i usporim na 50 jer su tamo poceli vec radovi za autocestu. e cim sam usporio oni pale rotirku. Dolazi policajac do mene i trazi dokumente pita kud cu sta cu. Fino objasnim. Ode u auto evo ga za minutu dvije, vrati nam dokumente i hvala dovidenja.

Naravno da sam i koju put kaznu popio al sta sad. Prije svih svetih sam sa starcima isao na groblje u jednom selu. I lagano se na otvorenoj cesti vozili 85kmh i tak sam samo pustio gas kad smo prosli tablu. i hop iza krivine evo njega iskace van. Okinuo me na 73kmh cca 500m od table s ogranicenjem.

nist stao sa strane, kaze jel znate koliko ste vozili. Iskreno ne znam lagano sam usao u naseljeno ali smo pricali nema prometa i nisam gledao. skupili mi 250kn za kaznu. popricao samnom o alfi, da je dobra i da je on imao takvu. i kod koga ju servisiram. i rekao mi da u mom kvartu ima jedan istu takvu i stalno divlja. reko, nisam ja. al znam vidat takvu al ne znam ko je.

i bilo je jos slicnih iskustava di bi bio stop and go. al nikad problema niti pametovanja od moje strane a niti od njihove.

Jedno vrijeme sam imao bas peh da su me cesto pod rotirkama zaustavljali.
Zeryx je offline   Reply With Quote