Citiraj:
Autor sinisa1989
Prije mjesec dana smo imali domjenak u firmi. Vraćao se doma oko 2:30 ujutro. Na cesti sretnem tu i tamo koji auto (Novi Zagreb). Vidim izdaleka patrolu kako stoji na autobusnoj. Naravno, ne stoje vani nego se griju u autu. Prođem pored, vidim nakon 100m u retrovizoru kako se pale kratka svjetla. Znao sam da će me zaustaviti. Stanu iza mene na semaforu. Pali se zeleno, krećemo i pale rotirke. Stanem, dečki pozdravili, pitali me da li sam pio i jesam li voljan puhati. 0.00, pristojno pozdravili i svak svojim putem. "Maltretiranje" završilo za 2 minute. Ne vidim razloga zašto ne bih trebao surađivati i "pitati zašto". Koliko sam imao iskustva s policijom (u bilo kojem obliku), ako si ti pristojan i normalan i policajci se isto odnose prema tebi. I prije bude gotovo. I policajci su ljudi koji rade svoj posao. 
|
Imao sam situaciju, voze se ispred mene, dolazi veliko krizanje, oni desno ja lijevo, nakon 200 metara iza mene su. Skrecem na veliki parking i trazim parkirno mjesto, pali se rotacija kao da sam kriminalcina i ja stajem.Pita me vozacku i prometnu te dal sam konzumirao alkohol, kazem jesam, te ga pitam zbog cega ste me zaustavili? Kaze on, da sam prosao kroz zuto, laze. On je morao proci kroz crveno te napraviti zabranjeno okretanje preko prometnog otoka da bi se stvorio meni na guzici.
Na to zuto kazem da nije istina, te da cu puhat, napusem 0.2 te kazem zasto me zaustavio iz cista mira te da mi da ime prezime i broj znacke. Pandur poludio jer mu je to udarac na ego, ali je dao. Uglavnom prijavio ga unutarnjoj kontroli i to je to.
Najgora kazna mi je da mi dijete jednog dana ode u policiju ili novinare.