Citiraj:
Autor lowrider
Ne treba ništa "izmišljati". Čim odbijaš oregled vozila, znači da nešto skrivaš.
Normalna osoba koja nema ništa za skrivati u autu, nebi pomislila to odbiti
|
Normalna sam osoba, nemam što skrivati, odbio sam.
Zašto bi ja dao nekome da kopa po mom autu? Koja je sumnja? Koje kriminalno djelo sam napravio da imaš to pravo?
Pregled, da, nema problema, tu ti je osobna, vozačka, što god treba, osiguranje, što god trebaš, tu sam.
Van toga, nemaš što ti moj auto otvarati, niti ću te pustiti da ga diraš.
Nikada nisam ništa imao skrivati ali auto mi neće otvarati sigurno. Jel predstavljam opasnost? Jel se pregledom ustanovilo da mogu ili radim kriminalno djelo? Ok, napravi što trebaš. Ali ako ja, nikada kažnjavan, nikada opomenu nisam dobio, sam po tebi materijal za pretres, e nećeš ga dobiti 100%.
Ako djelatnik MUP-a kaže da predstavljam opasnost, ok, pregledaj me, pretresi, otvori auto, ali garantiram ti da neću stati na tome, jer ja kao odrasla, situirana osoba, bez ijednog kaznenog djela i kažnjavanja, bez prometnih prekršaja, predstavljam tebi opasnot, vjeruj mi, gadno ću se boriti svim snagama da taj sud dobijem.
Jednom je na moru jedan probao, taj pretres je trajao točno 10 sekundi. Zaključavanje auta na licu mjesta i pozivanje šefa patrole. Nakon toga, više pretres nije potreban.
Većina toga što je u MUP došlo zadnjih 15 godina, ne vrijedi ništa, čast izuzecima. Zadnja nada spasa za kudikamo pristojnu plaću kada su se godinama kroz škole provlačili da bi jedva završili nešto četverogodišnje. Ponavljam, čast izuzecima.
Nemam povjerenja u MUP, smatram da ne rade dobro svoj posao, smatram da je većina kompletno nesposobnih i kao takav ću se odnositi prema njima. Uvijek sam za suradnju, neću predstavljati nikakav otpor, mogu uvijek dati dokumente koje treba, nikad ne radim galamu ili se bunim, ali ako znam da imam nekakva prava, onda ću ih iskoristiti i na kraju dana obraniti.
Citiraj:
Autor 1v@n
Super mi je kako ljudi vole isticati svoja prava, ali od obaveza se uvijek ograđuju.
|
Ne, stari moj.
Ljudi u RH, pa tako i ja, ne znam svoja prava, niti ću ih ikad znati. I to mi je toliko žao da saznam tek kasnije što sam mogao i kako sam mogao reagirati bolje.
Jer stvarno ne znam svoja prava.
Ovo za pretres, naučio sam na teži način i sad znam kako postupiti.
Ostalo, nemam pojma.