Citiraj:
Autor tomek@vz
To je moderan Linux svijet koji mi se sve vise gadi iskreno. U pocetku Linux nije imao mnogo aplikacija i primjena jer su sustav i okolne aplikacije razvijali oni kojima je taj softwer bio potreban i svi su se drzali "Keep It Simple and Stupid" principa razvoja uz dasak Unix filozofije i zdravog razuma. Danas bi svi samo nekaj razvijali , igrali se s novim stvarima a nitko nebi pokrpao postojeci softwer da isti dobije na kvaliteti i sigurnosti.
|
Nije to samo linux svijet. Ekipa manageri se furaju na "projekte" (u tolikoj mjeri da dolazi do svršavanja bez dodirivanja spolovila) i prodaju "nove" feature debelo unaprijed, dok nisu propisno koncipirani a kamoli razvijeni.
Za mene je to ništa nego ponzi shema. Prodaješ nešto što nema i lovu koja dolazi lupaš u marketing da biš nastavio prodavati sve veće količine nečega što nemaš. A kad ti naivne budale nasjednu i vide što se dešava (mjesecima i godinama kasnije) onda se pitaju kuda su došli i budu nadrkani na one koji su prisiljeni raditi u stvarnom svijetu.
A u isto vrijeme se, naravno, skroz ignorira postojeća problematika, deklariraju se stvari kako se kojem idiotu digne i zaboravlja se da je upravo ta postojeća funkcionalnost (bread&butter) ono što je njima omogućilo da nude nove stvari. Sve mi se to skupa toliko gadi da mi moji limitirani literarni kapaciteti ne omogućavaju prikladno izražavanje dotičnog gađenja.