View Single Post
Staro 20.01.2024., 13:29   #2851
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
To je moderan Linux svijet koji mi se sve vise gadi iskreno. U pocetku Linux nije imao mnogo aplikacija i primjena jer su sustav i okolne aplikacije razvijali oni kojima je taj softwer bio potreban i svi su se drzali "Keep It Simple and Stupid" principa razvoja uz dasak Unix filozofije i zdravog razuma. Danas bi svi samo nekaj razvijali , igrali se s novim stvarima a nitko nebi pokrpao postojeci softwer da isti dobije na kvaliteti i sigurnosti.
Nije to samo linux svijet. Ekipa manageri se furaju na "projekte" (u tolikoj mjeri da dolazi do svršavanja bez dodirivanja spolovila) i prodaju "nove" feature debelo unaprijed, dok nisu propisno koncipirani a kamoli razvijeni.

Za mene je to ništa nego ponzi shema. Prodaješ nešto što nema i lovu koja dolazi lupaš u marketing da biš nastavio prodavati sve veće količine nečega što nemaš. A kad ti naivne budale nasjednu i vide što se dešava (mjesecima i godinama kasnije) onda se pitaju kuda su došli i budu nadrkani na one koji su prisiljeni raditi u stvarnom svijetu.

A u isto vrijeme se, naravno, skroz ignorira postojeća problematika, deklariraju se stvari kako se kojem idiotu digne i zaboravlja se da je upravo ta postojeća funkcionalnost (bread&butter) ono što je njima omogućilo da nude nove stvari. Sve mi se to skupa toliko gadi da mi moji limitirani literarni kapaciteti ne omogućavaju prikladno izražavanje dotičnog gađenja.
mkey je offline   Reply With Quote