Citiraj:
Autor mkey
Ono što me smetalo je da me se na ulici u 6 ujutro zaustavlja pod rotirkom i to par stotina metara od mjesta na kojem su se pod normalno svaki dan dešavale financijske malverzacije u usporedbi s kojima ta moja registracija od 900KN i kazna od 350KN su smiješne, zanemarive, na razini pozadinskog šuma.
|
1. kako drukčije da te zaustave osim pod rotirkom - u suprotnom oni su u prekršaju. Austrija, Njemačka, Slovenija - sve zaustavljaju pod rotirkom, čak i na avenijama.
2. to što naša država, pravne službe i ostalo ne funkcionira kak spada, to smo si sami krivi. Običnog čovjeka će uvijek sustavit.
3. Policija ima pravo svakoga tražiti osobnu radi identifikacije. Nebitno gdje i kada.
4. Nikada se ne bi trebalo izlaziti iz auta kad te sustave, niti otkopčavati pojas. Sačekati da policajac dođe k tebi, predstavi se i kaže što treba, a onda lijepo surađivati.
Evo slučaj kod mene (mjesto događanja - 5km od Neckarwestheima , DE):
- 2-3 tjedna prije božića, subota navečer, morao sam hitno do kauflanda (radili do 22h, nedjelja zatvoreno) i dok sam sve obavio bilo je cca 21:45h .
- krenem prema smještaju i rekoh: idem se još malo provozat da si ugrijem auto pošto ga duže nisam vozio, a i u sistemu još bilo ostalo malo ljetne tekućine za stakla, a nadosuo zimsku, pa nek se izmješa. I na jednoj ravnici, prije ulaska u mjesto, skrenem na sporedni put i zastanem na ugibalište, nekih 50m od glavne ceste s koje sam skrenuo.
- nije prošlo 2min, staje auto iza mene, pali rotirke. Gledam, nevjerujem. Znam da sam ga stisnuo na ravnici, ali je tamo dozvoljeno 100kmh. No čekam kad eto policajac na moj prozor, policajka kao kontrola na suvozačev
- pozdravimo se, zatim zatražio dokumente, sve lijepo dao, pa zašto sam tu (imam minhenske table, a ja iznad Stuttgarta) kažem da sam na baušteli i gdje, da je ovo moj privatni auto i da sam smješten u mjestu gore navedenom, a onda zašto sam stao, rekoh provjeravam pranje stakala, htio još nadosuti tekućine.
- onda je otišao u auto, provjerio da li je sve uredu s dokumentima i samnom

, i zatražio me da mu pokažem reflektirajući prsluk i prvu pomoć.
- pozdravili se i otišao
Pa mi naravno nije vrag dao mira i idem pogledat odakle su uopće došli. Pošto imam dashcam naprijed+odzadi vidim da su došli iz mjesta u koje sam taman trebao ući, znači iz suprotnog smjera, i prošli su to skretanje gdje sam ja stao ali su se onda okrenuli na cesti i došli do mene. Očito sam im bio sumnjiv

Uglavnom - ovo je 3.put da sam imao kontakt s njima, naravno uvijek sve uredno.