View Single Post
Staro 19.01.2024., 20:36   #3260
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ne bi previše zamjerio policijskim službenicima jer oni ionako samo rade ono što im se kaže.
Što ih naravno ni u kojem slučaju ne opravdava odgovornosti. Ako im se ne sviđa to što rade mogu raditi nešto drugo.

Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Ovo da ti svaka šuša može gledat u karton samo zato jer je na poziciji je protivno GDPR-u jer ja nisam počinio apsolutno ništa ilegalno, niti moj prethodni prekršaj ima ikakve veze s prometnom policijom koja me zaustavila. To su čisto fašističke metode nadzora građana da te može gledat jer eto, ima alate zato
Postoje neki određeni propisi vezano za diskriminaciju, ali nije to bitno kod odnošenja s malograđanima.

Što se tiče mojeg prekršaja, ja ne poričem da sam bio u prekršaju dokle god igram te njihove glupe igre po pravilima koja oni sami izmišljaju. Ono što me smetalo je da me se na ulici u 6 ujutro zaustavlja pod rotirkom i to par stotina metara od mjesta na kojem su se pod normalno svaki dan dešavale financijske malverzacije u usporedbi s kojima ta moja registracija od 900KN i kazna od 350KN su smiješne, zanemarive, na razini pozadinskog šuma.

Ali kako kažu ljudi koji ništa ne razumiju, neka institucije rade svoj posao. U istu kategoriju ljudi ću staviti one koji misle kako, u ovom konkretnom primjeru, prometni policajci (kojima je Zakon o SIGURNOSTI u prometu biblija) vode računa o sigurnosti u prometu (kao što o istome vodi država/županija neodržavanjem cesta). Vode računa o svemu ali ne o sigurnosti u prometu.

Što se tiče divljačke vožnje i gaženja ljudi valjda ne treba podsjećati samo na neke od recentnijih primjera gdje je cijeli sustav čudom zakazao. Što se tiče korištenja telefona tijekom vožnje, to treba derati. Kao što treba derati ljudi koji oduzimaju prednost, voze slalom, ulaze u maksimalan rizik i ne naprave sranje samo zato jer većina oko njih vozi izrazito defenzivno. Isto bi bilo u redu da oderu i tatine sinove kad naprave veliko sranje.

Ali što se tiče pojasa, time što netko nije vezan baš nitko u prometu nije ugrožen. Čak i kod nevezanog vozača može biti upitno hoće li bolje proći u nekoj nezgodnoj situaciji ako je bio vezan ili nije.

Zadnje izmijenjeno od: mkey. 19.01.2024. u 20:51.
mkey je offline   Reply With Quote