View Single Post
Staro 19.01.2024., 00:53   #44254
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pitanje za iskusnije...
1. Ako idem opet na 2x10, jel trebam mijenjati i prednji mjenjač i crankset (chainringove, i koje?)?
2. Kazeta? 12-25T, 11-28T ili nešto treće. U čemu je uopće razlika, tj. s čime to moram uskladiti?
3. Lanac? Mislim da tu ne mogu fulati
4. Ručice mjenjača? Ne znam mogu li ove iskoristiti, ali i da mogu, ne želim jer su užasne. Jel bitno da su 105 ili je svejedno dok su god 2x10?

Znam da su glupa pitanja, ali odjednom ima toliko dijelova s međusobnim ovisnostima da me glava boli
1. ako imaš 2x10 sustav sada i mjenjaš samo zadnji mjenjač tada jedino što te muči je ručica mjenjača koja mora biti kompatibilna sa novim mjenjačem. sve ostalo će raditi. ako je ručica mjenjača microshift onda je zamjeni jer je to shrot.
2. kazetu biraš koju god želiš. mora biti 10 speed kazeta i mora ti pasati na tvoj kotač.
neka vodilja - voziš li brda ganjaj da ti je bar 34/36 zuba kazeta npr 11-36.
3. lanac obavezno mjenjaj ako ćeš mjenjati kazetu. tu je sve jasno - 10 speed lanac i amen.
4. ok, tek sad vidim - moraju biti 2x10 ukoliko zadržavaš prednji mjenjač. ako imaš mountain bike onda uzmi deore ručice i mjenjač.
ako imaš cestovni bicikl onda uzmi tiagru. mislim da je 4700 na dalje desetka.
105ica ti je već duuugo na 11 brzina i samo prastaru ćeš naći i to jedva ako uopće.
i ne brini: tiagra je radni konj koji radi savršeno kad se namjesti.
tizhu je offline   Reply With Quote