Citiraj:
Autor tomek@vz
Zato Streamer hocu da je samo Stremer za "male pare" ali zelim da samo predaje zvuk DAC-u/pojacalu. Ipad je isto "Streaming" uredaj. I spojen je na RCA na Jamu. I zvuk je - drukciji. Ne zelim da taj dio utjece na zvuk.
|
nisam siguran koliko uopće postoji streamera a da nemaju DAC ili da je DAC toliko loš da ne podiže cijenu uređaja. možda IFI od kvalitetnijih ima nešto u svojoj gami.
mislim da imaš premalo znanja o načinu kako radi DAC i koliko je važna kvalitetna integracija DACa u hardware jer isti DAC chip kod različitih proizvođača može davati jako različite rezultate. i definitivno se moraš odmaknut od wiim uređaja za bilo kakav korak naprijed. ne može nešto što košta 100 nečega zvučati kao nešto što košta 500 ili 800 nečega koliko god "internet" trubio o tome jer da je to tako wiim bi koštao duplo više i dalje bi bio prejeftin.
Citiraj:
Autor tomek@vz
Posto si nemogu priustiuti kvalitetno integrirano pojacalo sa streaming funkcijom (Marantz/Denon barem koje sam gledao) i fizikalnim tipkama / dobrim daljincem i da ima dobar bass management - ovo je jedino sto mi pada na pamet. Koje bi pojacalo ili reciever sa integriranim DAC-om i Tidal Connect funkcijom i bass managementom bilo "pristojno"? I volio bih isprobat AB class pojacalo posto navodno malo topliji zvuk daju.
|
ako je tidal connect "must have" opcija onda ti je izbor vrlo lagan jer tidal ima
popis uređaja koji ga podržavaju. marantz i denon zaboravi - oni su na spotify-u.
ziiky ti je sve rekao. napravi plan, buđet i korak po korak.
vrtiš se u krug sa pričom koju imaš u svojoj glavi. doslovno si u kocki.
stisni sada i buksaj pare i na proljeće ili ljeto ubodi nešto. onda opet buksaj i kad skupiš nadogradi. ono što ti ostane ide na prodaju ili obično završi u manje važnoj prostoriji i opet se sluša. nema tu filozofije niti slatkih briga kaj ćeš kupit kad nemaš pare na kupu pa biraš.