Citiraj:
Autor tizhu
ja mislim da će pasti kada istekne datum za iskoristiti apn poticaje i kada ne bude nikakvih poticaja. tada će se kupovati za novac koji ljudi imaju ili posude od banke.
plus - kad se pokrpa i izgradi potresom srušen dio.
ali nekome bi to moglo biti možda pre dugo za čekati.
|
Ma ja sam siguran da ako ikad padne da to nije zbog APN-a, kao što je rećeno, svega 5% nekretnina je kupljeno preko APN-a. Najgore je da gotovo svi krive APN za povećanje cijena. Da, u jednom postotku, ali ne u takvom kakav se dogodio.
Citiraj:
Autor zkljaja
U zakonu ne bi hilo loše definirati da kod gradnje novogradnje svaki investitor alocira jedan postotak stanova za socijalni/povlasteni najam kako bi grad/država mogli nuditi ljudima slabijeg imovinskog stanja povoljan smještaj i kako me bi dolazilo do pretjeranog broja praznih stanova kao što je to sada slučaj.
Ono gdje je rupa u toj taktici je to što b u Hrvatskoji najmoprimci takvih stanova bili djeca lažnih branitelja, raznih ministara i poglavara…
|
Ja sam kompletno protiv toga.
Imao sam tamo 2017. u zgrade od Gradskih stanova susjede koji su dobili po toj povlaštenoj cijni stanove, s njima uvijek problemi. Zapišani liftovi, zapišani podrumi, smrad, smeće u ulazu, svaki puta kada su bili problemi, kamere su ustanovile da je riječ o jednim te istim ljudima.
Svi sposobni, svi rade, ali eto, socijalni slučaj. Nikad mi nije bilo jasno, kako je moguće da sin vozi Megane iz 2008. godine, kupuje felge za nejga a oni žive u stanu kojega plaćaju 200kn mjesečno.