View Single Post
Staro 18.01.2024., 06:47   #1918
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
prvi ozbiljniji uređaj ti je bluesound node. on ti je u rangu nekih 500 eura ako se ne varam.
D klasa pojačala koja je u zadnjih par godina daleko dogurala. nije kao cambridge audio ili audiolab i slični britanci koji njeguju AB klasu, ali je izuzetno dobro projektiran i posložen.

po meni nema potrebe tražiti komponentu od 1000 eura ukoliko ne misliš dati bar duplo više za zvučnike.
možeš krenuti ili od zvučnika ili od komponenti pa lagano uskladiš kvalitetu svih dijelova sustava sa kupovnom moći. i nemaš tu što eksperimentirati pored silnih stotina i tisuća reviewa bilo kojeg uređaja. ako neki uređaj valja - imat će većinu recenzija pozitivnih i ako ima manu svi će naglasiti koja je mana. barem ja tako pristupam kupovini nečega što cijedi buđet.

Pa problem je u tome da je WIIM u istom rangu za manje pare, pogotovo ak spajas preko digitalnih izlaza na vanjsko pojacalo/DAC... Zisku?

https://www.youtube.com/watch?v=MfeEr6u3fKo
https://www.youtube.com/watch?v=V2mV155qGIM

Powernode Edge je navodno bolji ali dali se razlika od 500 Eura isplati? Na digitaliji (170E za WIIM Pro vs 699E za Powernode Edge)? Po meni ne. Kao sto rekoh WIIM Aplikacija nema sto nema i konstantno dodaju funkcije.

https://www.youtube.com/watch?v=hr9GFRZLcxs

Barem po svim mogucim recenzijama online. Ali kao sto rekoh - odustao sam od "one size fits all" rijesenja jer ocito zelim nekaj malo bolje al posto si to nemogu odjednom priustiti - koncetrirat cu se na komponente koje odraduju samo jednu zadacu i to odraduju dobro. Ako mi se ne svidi lakse cu pojedinu komponentu izmjenit/pripasat nego all in one iste kvalitete koji ce me vrlo vjerojatno financijski posteno oderat. Trenutno cekam da mi dode WIIM Pro - njega cu koristiti kao streamer jer kao sto rekoh - sofwer je odlican a posto preko digitalnih izlaza uredaj daj bit-perfect audio - meni dosta. Kasnije cu eksperimentirat sa DAC/Pojacalo kombinacijom (uzeo bih definitivno Rotel A11 - za DAC nemam pojma, previse kontradiktornih informacija, moram sprobat par njih) ili bih uzeo nekaj tipa Marantz PM6007 za probu. Zvucnike ne mislim trenutno mijenjat jer Oberon 1 pogada sve sto sam zelio. Za tako male zvucnike zvuce veliko. I cisto. Hebeno cisto. Ako cu ih mijenjat onda samo zato da se mogu subwoffera rijesit. A onda bih uzeo ili Oberon 3 ili nekaj iz Klipsch RM asortimana. Zbilja mi nista bolje ne treba (posto je Kef R3 Meta daleko van onoga sto bih trenutno ulozio a rabljeni isto drze cijenu). Ali sve to tek nakon sto promijenim tepih i stavim nesto na zid iza sofe nasuprot cijelog sustava (thanks na Infu u Hifi temi). Malo sam eksperimetirao i odjek nije vise tak strasan al probao bih ga prigusiti jos malo. Dok to ne rijesim nebih dalje ulagao u hardware. Kao sto je ekipa tu vec sugestirala - prvo moram to dovest u red.
tomek@vz je offline   Reply With Quote