Citiraj:
Autor Sky
Skuplja matična ploča se ne kupuje zbog performansi nego zbog potencijalno manje problema u budućnosti.
|
To znam i sam jer bi bila laž da velim da sam sebi kupil ploču ispod nekin 900-1000Kn.
Citiraj:
Autor Sky
Matična ploča je jedina komponenta na koju se sve ostale komponente spajaju i kao takva treba biti što kvalitetnije izvedena I TU SE NE ŠTEDI.
|
Ja se sa ovim baš i nebi složil... nF4 Ultra ploča od EPoX-a dođe cca 800Kn, od Abit-a 850Kn, ASUS-ica 830Kn, a od DFI-a 1150Kn. Ako si nekakav besni OC onda ima za mene osobno smisla kupnja DFI ploče. Makar bi i oko bacil na Abit-icu i EPoX-icu jer nude više manje isto!
Citiraj:
Autor sky
Postoji razlog zašto su brand name ploče skuplje. Naravno, plaća se ime, ali su tu kvalitetnije komponente, bolji support (bar bi trebao biti), mogućnosti tweakanja i proširenja...
|
Ja sa onim svoji performance/price ratio mislil na Brand name ploče... Npr gore navedeni Abit i EPoX IMO imaju bolji perf/price ratio nege DFI! Za suport od Abita-a neznam ali meni ovi iz EPoX-a uredno odgovorili na moje pitanje (unutar 24h).
Citiraj:
Autor sky
Ne kažem da su budget proizvođači tipa ASRock loši,
|
Slažem se, ali ja bi za svoju ploču rađe dodal malo više pa igral sigurno!
Citiraj:
Autor sky
ali jednostavno mi je glupo davati toliki novac za procesor ili grafičku karticu kad ga mogu ulupati u bolju matičnu ploču.
|
Ja se i tu opet vračam na ljubavni trokut Abit, EPoX i DFI. Ja bi u ovom slučaju uzel ili Abit ili EPoX a razliku (kolko je DFI-ca) skuplja uložil u grafičku. (ja se puno igram, (više on-line) i volim igrat sa AA tak da je meni osobno grafička bitan detalj)