Citiraj:
Autor medo
Kao što ranije napisah dosta njih iz moje generacije je išlo grlom u jagode pa je npr. zbog švicarca nekima rata narasla s 4400kn na 9800kn. U ono vrijeme to je bio ogroman novac. Sada imaju dva ćira na želucu, dva puta su potpuno posijedili, životi su im u banani…
Želim reći da je tu veliki faktor sreće i okolnosti u igri, te nešto pameti i mudrosti. 15-20-30 godina je jako dugi period. Tko bi rekao prije pet godina da će biti korona, rat u Ukrajini i da će 10 godina star Golf/Megane/Octavia sa skoro 200.000 soma km koštati 7-10 soma ojra? Tko zna što će tek biti.
|
Znam dost takvih ljudi.
Ili treba "glavom kroz zid" a opet uzet u obzir rizike i neke procjene i pripremit se na turbulentne dogadjaje, a znam i dost njih koji ne misle bas na sebe, pa dok covjeka bolest dohvati, onda se situacija dramaticno mjenja.
Ili bit ziheras, pa "igrat na sigurno" bez kredita, minusa.
Uglavnom, danas su cijene stanova bolesne, napuhane, a covjek mora robijat prakticki cijeli zivot. A kolko ljudi ima u kesu 150t+€, mali postotak ak i tolko.
Od zene kuma, digla kredu na 20tak god, 70t€, kupila (cca120m2 i popratni objekti) kucu i ima svoj mir koji je dugo cekala. Bilo je nekih nepredvidljivh ulaganja u kucu tak da joj je i to bio dodatni trošak. E sad, mislim da je cak cijena kuce jako dobra s obzirom da zapravo covjekov mir nema cijenu.