Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 17.01.2024., 00:41   #11632
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
imam volje koliko god treba.
postoje difuzori koji pokušavaju usmjeriti zvuk sa strane da se izgubi u samoj prostoriji i malo da ga upiju - to su one drvene kockice na primjer koje su neke veće neke manje, u raznim oblicima.
one me ne zanimaju jer nemam znanje niti toliki prostor. želim samo kad pustim film ili glazbu na malo jače da mi se zvuk ne odbija kao ping pong loptica svuda jer su mi potpuno goli zidovi i podovi.

kod akustičnih panela kojih ima poprilično je stvar da upiju veći ili manji dio zvuka. reducira se jeka ja bih rekao - zapravo se možda čak i anulira u potpunosti. ovisno koliko jako natrpamo stropove, zidove i kuteve sa svim tim.
njih ima od DIY preko jeftinijih gotovih do ... do stvarno skupih tipa par stotinjak eura po kvadratu.
postoje spužve koje mislim da imaju najslabiji učinak i još su mi najružnije.

postoje pravokutni paneli od tkanine koji su možda čak i najučinkovitiji, ali nisu nešto posebno lijepi. oni se također mogu montirati na strop i u kuteve.

postoje drvene letvice i slična drvenarija. možda jednog dana. trenutačno mi se ne uklapa u ambijent i nemam financije za to.

postoje i ukrasni paneli u dosta oblika a meni se najviše sviđa najobičnija slika. ali ne možeš staviti bilo koju sliku jer onaj sloj prvi MORA biti zvučno transparentan da bi ono što je iza slike upilo zvuk.
slika koja je ujedno i panel mi je top i mislim si sa amazona za početak naručiti pa ću vidjeti kako će biti.

DIY je najjeftinija opcija.

jedino me muči što sam u zadnjih 10 dana imao desetak narudžbi s amazona i dostava preko mailboxde je bila jednako skupa kao da sam naručio direkt. ne znam zašto je to toliko skupo.
kolebam se već tjedan dana
tizhu je offline   Reply With Quote