View Single Post
Staro 16.01.2024., 22:19   #1666
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ja spadam u GenX. Moja generacija je imala 30ak godina u krizi 2008-2009. Veći dio njih je došao do nekretnine uz pomoć roditelja na ovaj ili onaj način. Dio njih su sada članovi udruge Franak

Žena i ja imamo iznadprosječna primanja, vozimo punoljetni Clio II kojem smo dvije i pol prometne dozvole popunili žigovima, ne putujemo po svijetu i ne trošimo na kafiće, restorane, izlaske, cigarete, etc. Imamo jedno dijete.

Osobno sam se odlučio za podstanarstvo. Htio sam iskeširati stan ili bar većinu. S ovim cijenama to je nemoguće. Ne znam tko to kupuje, s kojom računicom i s kojim motivima.

Kažu mi: “moraš u kredit da imaš svoje”. Ja kažem: “nemoj vratiti dvije-tri rate pa ćeš vidjeti čiji je to stan…”

Trenutno ne vidimo izlaz. Bar nikome nismo dužni. Nemamo kredite, nemamo aktivirane minuse, a kreditne kartice ne koristimo. I ne možemo si trenutno priuštiti stan s iznadprosječnim primanjima po ovim cijenama i pogotovo po ovim uvjetima kreditiranja.

Ti si znači 40+ i tek ove godine kada su cijene nekretnina skočile u nebo ti si počeo razmišljat da kupiš stan? S obzirom na godine i način života koji opisuješ na računu bi trebalo biti keša za dobar dio stana čime je kredit automatski manji.

Spominjete iznadprosječna primanja, koji cca iznosi su to? Ak ćemo po DZS, 1300-1400 je već iznad prosjeka, a realno, plaća od 2000+ djeluje iznadprosječno no u stvarnosti danas i nije baš tako, ispari.

Osobno sam prošle godine s ženom ušao u APN, 100k na 15 god kolko je minimalno bilo. Dijete mi je produljilo subvenciju za 2 godine već, planiramo još tak da će subvencija bit 9 godina i time ću vratit oko 97k. Besplatno posuđen novac koji tučem sad u adaptaciju kuće u Podsljemenu.
Juice je offline   Reply With Quote