Citiraj:
Autor medo
Logika se zove “gubitak vrijednosti vozila”.
Limuzinama i karavanima već godinama naglo pada popularnost. Najnoviji Passat je najvjerojatnije posljednji Passat. Insignia ide u povijest, Talisman također…
Pad popularnosti znači npr. manje dostupnih dijelova za servis pogotovo kvalitetnih i štošta a time i pad prodajne cijene rabljenog a najviše zbog smanjenog interesa.
Drugim riječima dobit ćeš za njega (puno) manje natrag. Ako ti je to prihvatljivo samo daj 
|
Pa samo rijetki automobili ne gube na vrijednosti, oko toga nema smisla raspravljati (kao ni o ekstremima poput M3 touring/RS6). Kupujemo aute prema vlastitoj preferenci i potrebi. Meni je zadnji faktor na pameti koliko ću dobiti dok ću ga prodavati.
Prvi auto koji sam imao su starci prije 20 g kupili za nekih 9k eura sa 136k km na satu (došao iz DE, vrlo vjerojatno je skinuta kilometraža). Taj auto je bio kod mene do 2018 i otišao kod sakupljača željeza s 500k km na satu za manje od 200€. Drugi auto sam kupio za isto nekih 9k eura. Prodao ga za nekih 5k jer mi je trebao veći auto (konkretno, ispostavilo se da mi karavan najviše odgovara), a meni se nije dalo cjenkati i voditi brigu o još jednom komadu lima u dvorištu jer sam karavana ranije kupio. Da sad prodajem karavana, vjerojatno bih mogao dobiti iste pare koje sam dao za njega jer se tržište poremetilo. Ali mi se ne da razmišljati o promjeni ni koliko ću popušiti na njemu jer sam svjestan gubitka sa svakim odvoženim kilometrom. Trenutno služi i nakon 2 godine jednako razvuče osmijeh na lice. A dok se od te dvije stavke jedna promijeni, oglasnik će dobiti još jedno top, ultra, max utegnuto vozilo u fulu