View Single Post
Staro 16.01.2024., 17:50   #1663
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Život je pun anomalija. Različite generacije ih različito vide i doživljavaju jer su im životi drugačiji.

Na pragu mojih 30-tih godina života prije Lehman Brothersa 2008-2009. stambeni kredit si mogao dobiti u švicarcima za 5.5-6.5% ili vrlo nepovoljno u eurima uz kamatu tipa 7.5%

Da si tada nekome rekao da bi se mogla dogoditi "anomalija" sa švicarcima koji su tako dugo bili stabilni dulje nego što sam bio živ rekli bi ti da nisi normalan i da obučeš bijelu košulju predugih rukava koja se veže iza leđa

Danas ako se nedajbože dogodi da se eskalacija sukoba oko Ukrajine proširi tko zna što se sve može dogoditi. Ili ako opet dođe do nekakvih pandemija...

Ne kažem da ne bi trebalo ići u kredite. Svatko gleda i odlučuje iz svoje pozicije. Samo kažem kako je onda bilo. Da sam ja tada bio dio krda završio bi u provaliji jer nemam roditelje i rodbinu koji mi mogu pomoći.

Slažem se da ljudi koji žive loše daju loše savjete. Ja sam tada imao nešto mudrosti i puno sreće da radim za prvenstveno financijaše koji su mi dali nekoliko zlata vrijednih savjeta.