Čini mi se da si zanemario dva problema:
- prvo, nisi ništa napisao o tome kako si uopće smjestio zvučnike u sobu (koji su uopće?). To što te oduševio skupi sustav kod dilera ima veze kvalitetom komponenti, ali i sa time što je bio smješten kako treba, dakle zvučnici su bili na stalcima u trokutu sa slušnom pozicijom.
Ako tebi , u tvojoj sobi, nisu smješteni zvučnici na taj, ili neki drugi pogodan način, nije ni čudo što ne čuješ neka značajna poboljšanja, jer ak je jedan zvučnik na jednom zidu a drugi na drugom, možda jedan nisko a drugi visoko, niti DAC niti pojačalo od par soma eura tu neće ništa pomoći. Mislim, barem u smislu da dobiješ onaj sound koji si čuo u trgovini.
- drugo, previše se žuriš. Wiim si otpisao nakon par dana. Uzmi si malo vremena da isprobaš sve varijante smještaja, pa onda donesi neki zaključak. isto tako, i kad kupuješ nešto novo, uzmi si vremena i po mogućnosti probaj poslušat stvar koju kupuješ, a pri tome obrati pažnju na uvjete u kojima se održala prezentacija.
Niti DAC niti pojačalo sami za sebe ne predstavljaju ništa u klasičnom setupu sa zvučnicima, jer tu prvo na rezultat utječe veza pojačala i zvučnika - što u tvom slučaju ne bi trebao biti problem jer sumnjam da imaš zvučnike koji "muče" pojačala - a zatim veza između zvučnika i sobe u kojoj sviraju, koja nikad nije idealna (osim u studiju, al ko želi provodit vrijeme u tapeciranoj sobi?

), ali sigurno postoje dobra i loša rješenja. DAC sam po sebi, ako ima normalan izlaz tipa 1.5 ili 2V (što ta tvoja kartica vjerojatno nema), može doći do izražaja sa prednostima ili manama samo u dobro posloženom sustavu (inače su gotovo svi više manje ok, ako su noviji od par godina), tako da bi ja njega posljednjeg mijenjao.
Dakle, pomalo, uživaj u procesu nabave novog dugogodišnjeg rješenja, a ne da te ono iscrpljuje.