View Single Post
Staro 16.01.2024., 11:00   #4139
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Za te namjene ce J serija biti sasvim ok. BTRFS je bonus, pa iskoristi taj filesystem, makar ne planirao koristiti snapshotove. Ako pozelis koristiti jednog dana, da ne bi bilo...

Citiraj:
Autor brunci-vg Pregled postova
Pozdrav, molim Vas za pomoć. Kupujem kombinaciju Synology ds223j + 2 x 4TB

Koja je bolja opcija, IronWolf diskovi ili da idem na WD? Prioritet tiši rad (koliko je to moguće).

Hvala
Ako uspijes naci, idi na spomenute diskove sa 5200/5900 okr./min i gledaj da su CMR, a ne SMR.

Nijedan nece biti necujan ako NAS stavis u dnevni boravak, to zaboravi. Pogotovo ako ti je tiho doma. Cak i kad nista ne radis na NAS-u, moguce je da ce ti svakih x sekundi nakratko nesto pisati/brisati pa se to cuje.

Zvuk vrtnje nije problem, pogotovo na ovim sporim diskovima. Na 7200 se cuje vrlo lagano, ali nije nimalo iritantno i sa metar udaljenosti to se stopi s pozadinskom bukom. Ako ti u prostoru nesto radi tipa klima, frizider, onda si dobar! Meni je NAS u dnevnom i zadnjih pola godine spavam pored njega pa...

Dan danas ceznem za Ironwolfom 4TB (ST4000VN008). Dobar i tih disk u Synology metalnom kavezu (DS220+). Mislim da je taj danas EOL.