Rentati i dogovoriti u banci da se kredit probija rentom + ostatak doplatiš, da se to riješiti.
Čuo sam i gore situacije s manje novaca.
Najvažnije je dobiti najmoprimca na dulje staze koji je spreman potpisati ugovor, s tim otići u banku i automatski se poništava kredit.
Ako je kredit 1000EUR, dobivaš najam 600, praktički si samo 400EUR opterećen kreditom, ostalo se poništava.
250k je jako puno novaca, pa bez obzira na primanja, jako je to teško dobiti, to bi na nekih 20 godina rata bila oko 1500EUR, što bez obzira na primanja je jako puno novaca.
Ali da, ako banka ne da 250k EUR kredit, to samo znači da si to ne možemo priuštiti i ujedno da u to ne treba ići. Možda i tako to gledati.
Uvijek sam za opciju "glavom kroz zid", ali ako je rizik ekstreman, ipak tu povlačim granicu. Imati 2000EUR ratu kredita a ne imati jedno 50k eur na računu za kaparu, niti ne razmišljam o tome.
Novogradnja je problem s kaparom u ZG čujem sve više to. Imam baš kolegu, nemamo se šta žaliti tu gdje jesmo, dobro zarađujemo. On je sada u Svetoj Nedjelji gledao novogradnju (kuću), da bi čovjek krenuo graditi, treba prodati sve kuće (kuće u nizu) i prikupiti kaparu, kapara je 20%. Na kuću od 200k, 40k eur treba imati za kaparu.