Ja znam enkodirat videe tu i tamo jer imam stariji media player koji ne vrti H265.
I moram priznat da sam se debelo razočarao u quicksync, barem na HandBrakeu ako je uopće do njega (dok sam imao Intela). Veličina filea je ogromna, a kvaliteta slike očajna.
Na kraju mi se najbolje pokazao CPU (iliti softwerski) enkod, mala veličina filea, dobra kvaliteta, ali sporije. Pustim to ionako dok ne koristim komp, on nek melje, a ja radim neš drugo (npr lupam na PSu

)
I kad se to (tj bilo što) spominje nekom i vidi se da ovaj uopće nije ni shvatio što je to...znači da mu vj i ne treba. Ne koristimo svi kompove na isti način, zato i imamo toliko izbora.

I onda kada te čovjek pita da mu pojasniš...ti odustaneš. Il će shvaiti odmah il nikako, pa objasni mu. Odlična pomoć!
@spinn: po svemu bih rekao da tebi to nije važno i ne treba ti. Enkodiranje videa=pretvaranje iz jednog video formata u drugi, ala pretvorba audio CD-a u MP3.
F je CPU bez integrirane GPU
K je CPU sa otključanim množiteljem za lakši overclocking
Po meni, radije si uzmi običan CPU bez ijednog slova (i7 12700), dakle zaključan množitelj, ali sa iGPU, tako da imaš neku rezervu ako ti crkne grafa.
Tj uzmi si najisplativije. Vidi što ti paše. Inače, i 12600 ti je isto opaka zvjerčica.
Odmah da napomenem, obje grafe ti rade istovremeno (ako ne diseableaš iGPU u BIOSu ili win) i ako želiš sliku sa obične grafe, spoji monitor na nju, ako želiš sa integrirane, spajaš monitor na matičnu.