Citiraj:
Autor mkey
Nisu svi prešli na spyware nego malo tko ima problema s linuxom
Kava je generalna situacija s grafičkim karticama? Je li AMD+Linux bolje od Nevidija+Linux? Obično kažu kako s nevidijom nije neka sreća, ali često isto kažu i za AMD pa mi nije jasno 
|
Jer nije tak jednostavno
AMD i Intel imaju dobre opensource drivere i nema potrebe instalirat proprietary drivere (najcesce stvaraju vise problema nek je koristi od njih).
Nvidija je ...zeznuta prica. Open Source driveri su zivo govno posto support od strane nvidie u smjeru kernel developera je skoro pa 0. Nvidia proprietary driveri su solidni i vecinom ne stvaraju nikakve probleme. Stucavica naravno ima pogotovo kad distra updejta kernel al ne i kernel header RPM Paket i onda se kmod driver ne reinicijalizira za novi kernel (Hint: Fedora). Nije cesto al kad se dogodi spominjao sam mnoge vazne osobe

Nvidia Optimus odnosno ono cudoviste sa Intel + Nvidia grafom na lapovima je nekad bilo ravno rezanju zila da se upogoni kak spada (a pogotovo da switcha izmedu obje). Distre su rijesile to na razne nacine ali vecinom se svodi na rucno saltanje izmedu grafi. Kroz GUI najcesce nezgrapno, kroz CLI laganini. Na zadnjem lapu koji sam imao (Lenovo Y540) pod Fedorom stvar je radila dosta dobro - Steam je automatski palio preko nvidia grafe , nikad nisam morao ista posebno dirat. Osim kad se kod updejta driver skrio al to je za neke druge traume. Sad sam vec 2 godine skoro na novoj AMD kanti sa RX6600 (druga AMD grafa u 20+ godina kaj saltam kompove, ostalo su sve bile nevidije) i da bi rec rekel. Sve radi kak spada, nikakvih stucavica, nuspojava. Nist, bas nist. Instalirao sam si Corectrl da mogu ventove regulirat jer mi je ipak draze da se tiho vrte i malo smanjim temp na grafi i kucistu. Zadnja AMD grafa prije toga je bila HD 5770 koju sam mijenjao za nvidiju nakon mjesec dana od sranja koja je radila (mozda je bilo do modela koji sam imao al ...)...
A kaj se ekipe tu tice...pa imam dojam da opcenito forum polako umire...ili je ekipa presla na Apple?