View Single Post
Staro 14.01.2024., 12:57   #517
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
U setu je već pretvarač snage 1,5kW. 24V je jer su vjerojatno dvije u seriji. To donosi 24V ali i kapacitet od 260Ah. U paralelnome spoju bi imao 12V ali 520Ah. Elektrotehničar sam i struka mi je to praktički ali u tu sferu nisam previše zalazio i nisam nešto puno upućen. Svejedno,mislim da ti je ovo nedostatno za tvoje potrebe. Ili neki A+++ mali frižider i dosta slabiji usisivač od 1500W pa bi prošlo uz uvjet da ima svijetlosti/sunca. Ja bih možda u paralelu zbog kapaciteta al onda to vuče drugi inverter na 12V ali i mogućnost da ovaj panel to neće moći napuniti uvijek. Već izlazim van granica nekog svog "znanja" jer kao što rekoh,nisam previše upućen pa ne bi da pametujem puno. Možda čak i agregat ako je za 4h tjedno. Sakriješ ga u vikendicu i vadiš po potrebi....
Možda dođu lopovi/vandali i razbiju ti panel npr. dok te nema,možda je jedna baterija lošija pa u serijskom spoju "sjebe" onu bolju pa ostaneš bez obje.... Možda su u šumi.... 😁
Uzmi ovo ko neke hintove,ništa zdravo za gotovo. Nek se još netko javi pametniji bar malo. 🙂

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote