Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.01.2024., 14:30   #11582
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
OOOOO da App dopusta razine podesavanja koje na tako jeftinom uredaju koji tako dobro zvuci nebih ni sanjao. E sad - bass Management mene bas ne muci posto mogu na samom subu sve podesavat (Yamaha YST-SW205). Bolji streaming uredaj iskreno nemogu zamisliti jer zbilja mozes sve sto bi ikome trebalo. E sad - sve ovo sto pisem treba uzet sa zrnom soli i uzet u obzir na kojoj opremi je spojen. Sto bi bilo kad bi imao 5 puta bolje zvucnike? Neznam. Kolko citam i gledam recenzije WIIM Mini / Pro spojen sa Topping E30 DAC-om najcesce bi trebao davat slican zvuk ali nesto osjetno bolje bi bilo tek ak se ulozi cca 300 Eura ili vise u DAC. Cheapaudioman ima interesantan video na tu temu.

@quazar912 > kaj te smetalo kod NAD-a? Ja sam ga dugo pikirao pa eto sad uzeo WIIM (dal ce ostat jos cemo vidjeti).
Nije ti isto jel podešavaš sub iz pojačala ili na samom wooferu. Kad podešavaš na subcu (uobičajeno) ide ti full range signal paralelno i u zvučnike, dakle imaš preklapanje frekvencija koje sviraju i na subcu i na zvučnicima. Taj u zvučnicima jasno opada u glasnoći, pa je taj dio uvijek kritičan (muljav) kod uobičajenih sub-sat kombinacija.

WiimAmp je dobar upravo zato što ima mogućnost da ti odreže frekvenciju koja ide u zvučnike, npr. na 200Hz, što znači da ispod toga zvučnici ne sviraju ništa, tj. od 199 nadole sve preuzima sub. Naravno, tu onda podešavaš što ti već zvuči najbolje, al razlika u efektu je drastična.
jean luc je offline   Reply With Quote