ok, ovo danas je bilo skroz drugacije iskustvo...lunjao sam gradom u potrazi za kabelima/policom potrebnim da svoj mini 3.1 setup pustim u pogon.
i tako me put nanese u media audio, u centru grada....znam da je trgovina notorna po high end brandovima van novcanog dometa vecini ljudi, ali vodim se logikom da prodaju i pristupacnije brandove tipa jbl ili harman/kardon...pa racunam, mozda naleti stogod za parsto E, kvragu, nikad ne znas
unutra dobro raspolozen prodavac, sam kao duh, objasnim mu na brzinu o svom projekticu...lik odmah prihvati razgovor, pita za dimenzije prostorije, namjenu sustava....i tako rijec po rijec, covjek se razvezao kako ljudi u dobrom broju slucajeva slazu neuravnotezene stereo/visekanalne sustave, trose novac na estetiku namjesto funkcionalnosti itd....nije da se ja posebno dobro snalazim u takvoj hardverskoj sferi, ali pocela me tjerati znatizelja...pokusavam mu parirati pitanjem sto bi trebao bit dobro uravnotezen sustav, a on odvrati da umjesto nabrajanja suhih cinjenica pustit ce on meni nesto pa da donesem vlastiti sud.
i pusti covjek nekoliko pjesama sa tog ''sustava'', uglavnom jazzy obojena introspektivn(ij)a glazba, redom zenski izvodaci - necu lagat, preferiram zenske vokale, posebice u 'intimnijem' glazbenom izrazaju...prepozna sam fuel to the fire od agnes obel i jednu od tori amos.
ali
dolazimo do sustava koji se sastoji od innous pulse media playera, krell kombinacije preampa i power ampa i para audiovector zvucnika, otprilike moje visine su

(sve nazive sam prepisa u mobitel hahah)
ne mogu bas opisat tocno osjecaj slusajuci takav sustav...ne mozes hladne glave preispitivati utiske pritisnut argumentom da sustav kosta preko 50 000E...sami kabeli vrijede vise od decentnog audio setupa prosjecnog ljubitelja glazbe...ali ipak, eto...dojam je da ne postoji tocna lokacija izvora glazbe, jednostavno uronis u ''realm'' ispunjen zvukom ciji dio i ti ispunjavas kao pasivni promatrac (slusatelj, tocnije jel...)
otisa sam nakon toga iz prodavaonice, zahvalivsi covjeku sto mi je omogucio nesto cemu ranije nisam svjedocio...
i razmisljam kasnije o razlici slike i zvuka, mislim, stvar je relativno 'jednostavna' kad je slika u pitanju...stavic cca 2500 E u dzep, kupis a95l u 55'' dijagonali i znas da imas najbolji televizor na planeti atm...ali ovde je stvar dijametralno suprotna...mozes utuc stotine tisuca E i opet dvojit da li ima bolje, moze li se nesto jos kvalitetnije iskombinirati s necim...
dobro da ce mi moj sustav bit gotov tek iduci tjedan, da mi ova egzotika malo ispari iz glave dotad